banner78
banner25

Fetih yürüyüşü 21 Mayıs 2022 günü başlayacak!

Anadolu Gençlik Derneği yıllar önce başlattığı geleneksel “İstanbul’un Fethi Edirne’den Başlar” yürüyüşünü bu yıl 21 Mayıs 2022 Cumartesi günü saat 18.00’de Tophane bayırından başlatacak.

Pandemi nedeniyle ara verilen ancak normalleşmenin ardından bu yıl yeniden düzenlenecek olan etkinlik öncesinde bilgi veren Anadolu Gençlik Derneği Edirne Şube Başkanı Abdülhamit İriş, Fatih Sultan Mehmet’in fetih yoluna çıkışını sembolize eden “İstanbul’un Fethi Edirne’den Başlar” programını, tarihi top dökümhanelerinin bulunduğu yerde Tophane bayırından başlatacaklarını söyledi.

İriş, açıklamasında “Bizler 2006 yılından beri, milletimizin hislerine tercüman olarak, İstanbul’un fethini Edirne’den başlayarak kutluyoruz. Sultan Fatih’in fetih yoluna çıkışını sembolize eden “İstanbul’un Fethi Edirne’den Başlar” programını, tarihi top dökümhanelerinin bulunduğu yerde, Tophane bayırından başlatacağız.Şerefli tarihimizin en parlak olaylarından birisi olan İstanbul’un fethinin 569. yılında yeni bir dönem başlatmanın şuur ve heyecanı ile yapacağımız etkinliğin, Edirne’mize hayırlı olmasını diliyor ve tüm halkımızı bu coşkuya ortak olmaya davet ediyoruz” dedi.

İriş, her yıl ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik olarak düzenledikleri ‘Gençler Efendimizin İzinde, Siyer-i Nebi Yarışması’ ile ilgili de bilgi verdi.

İriş, “11-12 Haziran 2022 tarihlerinde Ortaokul ve Lise öğrencilerine yönelik olarak düzenleyeceğimiz Ödüllü Siyer-i Nebi yarışması vesilesi ile binlerce gencimiz, insanlık için eşsiz bir örnek olan Peygamber Efendimiz’i (sav) daha yakından tanıma fırsatı bulacak. Bu yarışmanın en güzel hediyesi gençlerimizin Peygamber Efendimizin güzel ahlâkından izler taşıyacak tutum ve davranışları kuşanmaları olacaktır. Yarışmanın organizasyonunda görev alacak olan gönüllüler için de en güzel mükâfat, böyle bir hayra vesile olabilmektir.Son başvuru tarihinin 03 Haziran 2022 olduğu ödüllü yarışmaya katılmak isteyen öğrenciler www.efendimizinizinde.com adresinden sınav başvurusu yapıp daha ayrıntılı bilgi alabilirler” dedi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30