banner137
banner25

Feda "emlak dolandırıcıları yaşlıları seçiyor!"

Edirne’de son zamanlarda artan ve Edirne Emniyetinin de takibinde olan emlak dolandırıcılıklarına karşın 30 yıllık geçmişe sahip emlakçı Aytaç Feda vatandaşları uyararak nelere dikkat etmeleri gerektiği konusunda bilgi verdi.

Bazı internet siteleri veya sosyal medya hesapları üzerinden yapılan reklam veya tanıtımlarla vatandaşların akıllarının çelindiğini ve kandırılmaya çalışıldığını söyleyen emlakçı Aytaç Feda; “Edirne’deki dolandırıcılık olayları bugünlerde çok arttı. Yaşlı insanlara hitaben yapılan bu insanların paralarına ve mallarına çökmeye başladılar. Burada halkımızı uyarmak istiyorum. Kendi elindeki malları satacakları zaman güvenilir bir emlak yerlerinde satışlarını gerçekleştirmeli ve bunlarla çalışmalı. Çantacı veya ayakçı tabir ettiğimiz insanlara, kapısına gelen, emlakçıyım diyen insanlara ve emlakçılık yapıyorum diye söyleyip içeriye almamaları konusunda uyarmak istiyoruz”diyerek dolandırıcıların 75-80 yaşındaki yaşlı vatandaşları seçtiklerini belirtti.

Sosyal medya üzerinden paylaşılan ve sosyal medyada satılık yerim var diyerek yapılan paylaşımlarla mağdurları ağına çeken dolandırıcıların çok sayıda kişiyi mağdur ettiğini belirten Feda “çok ucuz rakamlar yazarak yani normal piyasa değerlerinin yarısı, üçte biri şeklinde rakamlar yazarak, hatta tapu dahi bastırıp, bu şeklide ilan veren bunlara da kanmamalı kesinlikle.Kaparo göndermemeleri kişilerle birebir bağlantı kurmadan, bunun alt araştırması yani tapu sahibini ve kimliğini tapusunu görmeden, bunlara kesinlikle herhangi kaparo adı altında ödeme yapmamaları konusunda uyarmak istiyoruz”dedi ve emlak danışmanı veya kurumsal bir firma ile yüz yüze bağlantı kurmadan ödeme veya kaparo vermemeleri gerektiğini belirtti.

Emlakçıların güvenli olduğunu ve yüz yüze yapılacak görüşme ile alım-satım yapılabileceğini kaydeden Feda “Bir emlak danışmanı satılacak olan gayrimenkul aldığı zaman bunu satıcı tarafından e-devlete girilir. Satıcının oradan gerçekten birebir sahip olup olmadığı ortaya çıkıyor. Üzerinde şer, ipotek herhangi bir tahkikat var mı yok mu sonucuna bararak biz işlemi karşı tarafa sunuyoruz. Alıcıda gönül rahatlığıyla bir resmi emlakçı kanalından yeri satın aldığında zaten emlakçı da bu işe ortak olmuş oluyor. Burada yapılacak olan bir yanlış emlakçıya da dönmüş oluyor”dedi.

Sahte tapularla karşılaştıklarını ve dolandırıcıların vatandaşı dolandırmak adına bir ok yola başvurduğunu belirten Feda “Sosyal medyadan da satılık olan ilanlarda gözümüze çarpan bir ilan sonucunda da bu şahısla bizim görüşmemiz bu yeri sattığı konusunda ama bu tapuda her ne kadar gerçek bir tapu olarak görünse de gerçeklikle alakası yok. 2012 yılı diye yazmış o yıldaki formata uygun değil yazı şekli. İkincisi mahalle bilgisinde Şükrüpaşa yazıyor ama Edirne tapu dairesinde kesinlikle Şükrüpaşa diye bir tapu kayıt kütüğü yoktur. Bu nereye bağlıdır Dört kaya mevkiine bağlıdır. Bunlara tapu üzerinden baktığınızda tapudan anlayan biri bunların sahte olduğunu anlıyor. Ve o tarihte de açılan isim müdür olarak açılan isim de o tarihlerde burada çalışmadığını gösteriyor”dedi.

Dolandırıcıların verdiği ilanları arayarak takip ettiklerini, ancak ilanda yazan numarayı aradıklarında ve biraz daha derinlemesine araştırdıklarında beklenen sonla karşılaştıkların belirten Feda “Telefonla şahsı aradığınızda, şahsın Antalya Kule altında yaşadığı orada oturduğunu gösteriyor. Ancak telefon takibinde kendisinin İstanbul’da oturduğu tespit edildi. Sosyal medyadan dahil tapunun her ne kadar tapu gibi gözükse de tapunun tapu olmadığı satıcının da gerçek satıcı olmadığı açıkça ortada. Ama buna kanarak fiyat uygun diye kimseye kaparo göndereyim, 10 lira 20 lira bu adamlar bu paraları alıp dolandırıyor bir daha da telefonları açmıyorlar. Bir daha da geri dönüşü olmuyor”dedi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30