banner78
banner25

Fabrikalar kontak kapattı!

Edirne’de faaliyet gösteren bazı fabrikalar kontak kapattı.Özellikle yurt dışına çalışan ve anlaşmaları bulunan fabrikaların stop etmesi ve üretimi yavaşlatması bazı fabrikaların sözleşme gereği cezalı duruma düşmesine neden olabilir.

İran’ın doğalgaz’da uyguladığı kısıtlama sonrası başlayan enerji kısıtlaması üretim yapan fabrikaları vurdu. Enerji konusunda uygulanan kısıtlamaya göre 1600 Kw’nın altında kalan üretim kapasiteli fabrikalarda üretimin durdurulması kararı alınırken,bazı fabrikalar yaşanan bu kısıtlamayı lehlerine çevirerek kısa süreli bakıma girdi.

Fabrikalara enerjide yüzde 10,doğalgazda ise yüzde 60 kapasite ile çalışması şartı getirilen kısıtlama sonrasında üretimi durduran fabrikalar bir gün OSB’lerde ise üç gün süreli kontak kapatıldığı öğrenildi.Bazı fabrikaların bu süreçte jenaratöre geçmeyi düşündüğü ancak akaryakıtın pahalı olmasından dolayı bunun zarar yazacağı gerekçesi ile uygulamaya konmadığı belirtildi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30