banner78
banner25

ETUS Duraklarında vatandaşı dinledi!

Edirne Toplu Ulaşım Sistemi (ETUS)’a indi bindi fiyatları ve araçların yetersizliği nedeniyle vatandaşlar isyan etti.  AK Parti Edirne İl Başkanlığı tarafından yapılan saha çalışmalarında ETUS duraklarında dakikalarca bekleyen vatandaşlar sorunlarını anlattı. Yeniimaret ETUS’un merkezinden başlayarak durakları tek tek gezen Edirne Belediyesi AK Parti Grup Başkan Vekili Ayhan Dinç, vatandaşın sesine kulak verdi.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Dinç, “ETUS mağduru hemşehrilerimizin sesine kulak verdik. Edirnemiz bu mağduriyeti hak etmiyor. Hemşehrilerimiz, bu çileyi hak etmiyor.” İfadelerini kullandı.
AK Parti Edirne İl Başkanlığının sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda vatandaşların ETUS hakkındaki şikayetlerine yer verildi. ETUS’a yapılan zamlardan ve minibüslerin geç gelmesinden şikâyetçi olan vatandaşlar dertlerini tek tek anlattı. Uzun süreli bekleyişlerden dolayı isyan eden vatandaşlar, 40 ila 50 dakika boyunca duraklarda beklediklerini söyledi. Ulaşım araçlarının yetersizliğinden dolayı dakikalarca duraklarda beklediklerini ve iş yerlerine gitmekte yaşadıkları zorlukları anlattı. 
 
Edirne Belediyesi Ağustos ayı olağan Meclis toplantısında CHP ve İYİ Partili üyelerin oylarıyla alınan Edirne Toplu Ulaşım Sistemi (ETUS)’a zam kararı 15 Ağustos’ta uygulanmaya başlandı. Buna göre 7 lira olan nakit biniş 8 lira 75 kuruştan ücretlendiriliyor.

2022 ETUS’a yapılan 3’üncü zam
Edirne Belediyesi Ağustos ayı olağan meclis toplantısı Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Gerçekleşen toplantıda alınan birçok karardan en dikkat çekeni ise ETUS’a alınan zamdı. Vatandaşın tepkisini çeken ETUS zammı 2022 yılı içerisinde üçüncü kez yapıldı.
Belediye Meclisi’nde alınan karar sonrası Edirne Toplu Ulaşım Sistemi ücretleri ‘Kent Kart’la sivil biniş, 5 lira 50 kuruştan 6 lira 88 kuruşa, öğrenci 3 lira 80 kuruştan 4 lira 75 kuruşa, 7 lira olan nakit biniş ise 8 lira 75 kuruşa yükselmişti.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30