banner78
banner25

ETUS Başkanı iddialı konuştu! “eğer araç gelmezse ben bu mesleği bırakacağım”

AK Parti Edirne İl Gençlik Kolları Başkanı Burak Cambaz’ın, Edirne Toplu Ulaşım Sistemi’nin (ETUS)’un yetersizliğinden dolayı vatandaşların mağdur olduğunu ve bu beceriksizliğin acil olarak düzeltilmesi gerektiğini yönündeki açıklamasına ETUS Başkanı Hakan Giyik’ten sert tepki geldi.

Geçtiğimiz hafta Türkiye’de bulunan toplu taşıma araçlarının temsilcilerinin sorunlarının görüşülmesi ve çözüm önerileri için CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun davetlisi olarak Antalya’ya giden Hakan Giyik,değerlendirme yapmak için basınla bir araya geldi.CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun sorunlarını dinlemesi ve ilgilenmesinden dolayı son derece memnun oldukların belirten Giyik “tüm sorunlarımızı başlıklar halinde ve içini doldurmuş bir şekilde bize yansıtması beni Edirneli olarak çok mutlu etti. Toplu taşıma pandemi sürecinde en çok etkilenen esnaf gurubu. Bu anlamda destek almadık desek yeri var. Çok ciddi zararlarla karşı karşıya kaldık. Yine de ayakta durabiliyoruz ama yüzde 35-40’a varan yolcu kaybımız söz konusu. Bu sorunların hepsi orada dile getirildi. Genel başkan esnaf bakanlığı kuracağının sözünü verdi. Esnaf bakanlığında da özel halk otobüslerinden, toplu taşıma esnafından temsilciler alacağını söyledi. Bu sorunların esnafla birlikte çözüleceğini söyledi. Bu da bizi mutlu etti”dedi.

“Türkiye Özel Halk Otobüsleri Birliği (TOHOB)’ne de şu anda hükümet tarafından çağrılar yapılıyor” diyen Giyik bu çağrıdan da son derece memnun oldukların ifade etti.

Toplantıda gazetecilerin AK Parti Edirne Gençlik Kolları başkanının açıklamasına ilişkin yöneltilen bir soruya ise “açıklama yapma gereği duymuyordum ama madem sordunuz açıklayayım” diyen Giyik “Orduevi durağından bahsetmiş. Orası ETUS’un ana duraklarından biri. En çok yolcu potansiyeli olan duruklardan biri. Saat 10.00’dan 11.00’e kadar bir öğrenci otobüs beklemiş. Kesinlikle böyle bir şey olmaz. Ben buradan açıkça söylüyorum yarın sabah saat 10.00’da gelsin eğer 11.00’e kadar araç gelmezse ben mesleği bırakacağım”diyerek çok iddialı bir cevap verdi.

AK Parti Gençlik Kolları Edirne il Başkanının eğilmesi gereken daha gerçekçi sorunlar olduğunu hatırlatan Giyik “Ben de onu göreve davet ediyorum. Geçtiğimiz günlerde burada TOKİ’deki Çelebi öğrenci yurdu ile ilgili bir sıkıntı vardı, oradan öğrencileri davet ettim. Burada toplantı yaptık. Oradaki öğrencilerin de sıkıntısı şu; ETUS’un çok dolu olduğu yönünde söylüyorlardı o bölgede araçları fazlalaştırdık. Daha sonraki sıkıntıları da şu; ‘part time çalışmak istiyoruz ama iş yok Edirne’de.’ Ben o öğrencilerin içinden 5 kişiyi denetimle ilgili işe aldım. Keşke o gençlik kolları başkanımız da görevini yapsa, gençlerimize iş sahaları kursa, gençlerimiz çalışsa. Sadece çamur at izi kalsın, çalışmıyor, etmiyor, görevini yapmıyor demekle bu işler olmaz. Esnafın durumu ortada zaten. Bu iş hangi zorluklarla yapılıyor o biliyor mu? O yüzden gençlik kolları başkanının o iddiasına katılmıyorum. Varsa öyle bir iddiası yarın sabah 10.00’da Orduevi durağına giderim, eğer araç gelmezse ben bu mesleği bırakacağım” dedi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30