banner78
banner25

ETSO’nun yönetim seçimlerinde hukuk kazandı!

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası yönetim kurulu seçimlerine yargı dur diyerek yapılan yanlıştan geri dönülmesi gerektiğini onadı.

Oda seçimlerinin ardından başkanlık koltuğuna oturan Sezai Irmak 11 kişiden oluşan ekibi arasında başkan yardımcılıkları ve muhasip üyeler için seçime gitti. 11 üye’nin kullandığı oylar sonrasında 5 er oy alan Aydoğan Akıncı, Engin Bahşi ve Ümit Özel’in seçimini onaylamayan yönetim, kendi arasında belirlediği isimleri göreve getirdi.

Yaşan sürecin ardından durumu Ticaret Bankalığı başta olmak üzere Odalar ve Borsalar Birliği’ne ve İdare Mahkemesine taşıyan üç isim hak arayışından galip çıktı.

Bakanlık seçimle gelen üyelerin göreve gelmesi gerektiğini belirtirken kararı uygulamamakta ısrar eden ETSO yönetimine bu defa da İdare Mahkemesi “dur”diyerek seçilen isimlerin göreve getirilmesi yönünde karar verdi.

ETSO Yönetim Kurulu tarafından yapılan toplantıda ise söz konusu kararın uygulanması kararı alınarak uzun bir süredir yönetim kurulu başkan yardımcılığı ve muhasip üyeliklerde bulunan Suat Bulut, Yunus Saç ve Mustafa Yılmaz’ın görevlerine son verilerek, görevlerine yönetim kurulu üyesi olarak devam etmelerine, mahkemenin verdiği ve seçimle başkan yardımcılıkları görevlerine gelen Aydoğan Akıncı, Engin Bahşi'nin görevlerine iadesini onaylarken, Ümit Özel hakkında gelecek kararın beklenmesine ve ilerleyen günlerde gelecek karara göre görevine iade edilebileceği ifade ediliyor.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30