banner137
banner25

ETSO Seçimleri müdahaleler gölgesinde yapılacak!

13 Ekim 2022 Perşembe günü yapılacak olan Edirne Ticaret ve Sanayi Odası seçimleri için geri sayım başladı. Seçim takviminin belirlenmesi sonrasında yoğun bir çalışma içerisine girerek gruplarından çıkma mücadelesi veren oda üyeleri yapılacak seçimle oda yönetime talip olan imside belirleyecek.

ETSO seçimleri için 16 farklı meslek gurubu bulunuyor. 43 meclis üyesi bu gruplardan lider olarak çıkmak için mücadele verirken asıl mücadele ETSO Yönetim Kurulu Başkanlığı için verilecek. 4 bin 237 üyesi bulunan odanın, şu an için aktif üye sayısı 3 bin 141 kişi. Bunlardan ise 2 bin 270 üye oy kullanma hakkına sahip olacak.

Seçim sathına girildiği günden bu yana var olan başkan Recep Zıpkınkurt ve ekibi yeniden aday olduğunu belirterek seçimlere durmaksızın çalışırken, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın seçimlere müdahil olduğu iddiaları gündeme bomba gibi düştü. Daha önce yapılan bazı seçimlere de müdahil olduğu bilinen ancak desteklediği adayların tamamının kaybettiği hafızalarda yerini koruyan Gürkan’ın bu hamlesinin de ETSO seçimlerinde desteklediği veya desteklenmesi talimatı verdiği aday ve adaylara seçimi şimdiden kaybettirdiği konuşulan konuların başında geliyor.

CHP İl Başkanı Fevzi Pekcanlı başta olmak üzere Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın geçmiş zaman sürecinde odaya ait salonun yer tahsisi konusunda o dönemde olumsuz görüş belirtmesi ve ardından tırmanan gerginlik ve CHP’nin kurmayları tarafından yapılan son Edirne çıkarmasında da İl başkanının yapılacak ziyarette yer almaması şartının konulması CHP ile Oda arasında iplerin gerilmesine neden oldu.

Genel Merkeze kadar sirayet eden olay sonrası oda seçimlerine müdahil olma kararı aldığı iddia edilen Recep Gürkan’ın belediye ile işi olan her kim varsa ve odaya üye ise aradığı veya arattığı üyeler tarafından konuşulurken, desteklediği iddia edilen adayların seçime girecek olması sağduyulu seçmenin tüm dikkatini odaya çevirmesine neden oldu.

“Receplerin savaşı” veya “Receplerin seçimi” şeklinde yer alan yorumlara neden olan seçimin galibinin kim olacağı merak konusu olurken, ETV’de yapılan canlı yayında konuşan Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın tarafını açıkça belli etmesi ETSO seçimlerinde üyelerin birleşmesine neden oldu.

Belediye’de Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü gibi kilit müdürlüklerin “S” plakalı araç sahipleri ile toplantılar yaptığı, açıkça seçime müdahale edildiği iddiaları konuşulurken, Zabıta, İmar gibi müdürlüklerinde oda üyelerine yönelik girişimlerinin olduğu ifade ediliyor. Yakın kaynaklar haberi yayına hazırladığımız şu saatlerde ilgili kişilerin son toplantıları yaparak üyelere ayar vermeye çalıştıkları da gelen bilgiler arasında yer alıyor.

Hakan İnci, Sezai Irmak, Cenk Bilal, Gökhan Altunhan, Ümit Mıhlayanlar ve Özcan Biçer gibi isimlerin gruplarından çıkmaları durumunda oda başkanlığına aday olabilecekleri görüşü hakim olurken adı geçen isimlerin Recep Gürkan ile görüştüğü iddiaları ve her ne şekilde olursa olsun Recep Zıpkınkurt’a seçim kaybettirme çabası içine girdikleri ETSO’ya yakın kaynaklar tarafından konuşulan konuların arasında yer alıyor.

Gerek TV programı sonrası hakkında ortaya atılan iddialara karşı sessizliğini koruyan ve hiçbir şekilde seçim sürecini etkileyecek ve üyenin aklında soru işareti bırakacak bir polemiğe girmeye gerek duymayan Recep Zıpkınkurt’un seçimlerden sonra yapacağı açıklama ile cevap vereceği ve kendisine atılan iftiraları gerek yasal zeminde, gerekse basın ve kamuoyu önünde açıklaması bekleniyor.

Öte yandan bazı yazılı ve görsel basında ve sosyal medya hesaplarında Zıpkınkurt’un şahsına karşı açıkça yapılan saldırıların ETSO’yu ele geçirme stratejisi olan ve arkasında kimlerin olduğu belli olan kişiler tarafından yapıldığı veya yaptırıldığı da açıkça biliniyor.

Oda’ya kayıtlı bazı üyelerle yaptığımız görüşmede ise üyelerin bir baskı altında kalmadan seçime girmelerinin demokrasi adına önemli olduğu, ancak yaşatılan baskılardan dolayı bazı üyelerin işlerine yansıyacak şekilde müdahaleler yaşandığı ifade ediliyor.

Recep Gürkan’ın halk tarafından kendisine verilen yetkinin Edirne’yi yönetmek olduğunu söyleyen üyeler; “eğer oda başkanlığını düşünüyorsa şirketi de varmış gelsin gruplardan çıksın. Çıkabiliyorsa başkanlığa aday olsun. Ellindeki gücü kullanarak martaval okumak kolay. Halkın gözünde karşılığı olmadığını kendiside biliyor. Şu an bir tek adı adaylık için geçmiyor ama diğer he yerde adı karşımıza çıkıyor”dediler.

13 Ekim 2022 günü seçim sonuçlarını açıklanması sonrasında kazana tarafın Recep Zıpkınkurt olması durumunda kaybeden tarafında Recep Gürkan olacağını söyleyen üyeler, “sayın başkan bu seçimi de kaybettikten sonra halkın karşısına çıkabilecek mi? Edirne’de kredisinin bittiğini, halkın ve şehrin ekonomisine güç veren oda üyelerinin yüzüne bakabilecek mi?”diyerek seçimin kaybedeninin şimdiden belli olduğunu belirttiler.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30