banner137
banner25

ETSO farklı fiyat uygulayanları uyardı!

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt; gurbetçilerin dönüş işlemlerinin tamamlanması ile komşu ülke Bulgaristan ve Yunanistan’dan gelişlerin başlayacağını belirtti.

ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt gurbetçi geliş ve gidişlerinin sınır kapılarında yarattığı yoğunluktan dolayı günübirlik alış veriş için Edirne’ye gelen çok sayıda Bulgaristan ve Yunanistan vatandaşının sınır kapılarındaki beklemeden dolay gelemediğini belirterek “Gurbetçilerin yurt dışından geliş ve gidişleri aynın 15’i itibari ile biraz daha yavaşlar. Malum Bulgaristan’dan gelen misafirlerimizde kapıların yoğunluğundan dolayı şehrimize gelmekte imtina ediyorlardı. Gurbetçinin Kapıkuleyi boşaltması ile beraber, önümüzde ki günlerde Bulgar girişlerinin daha fazla olacağını tahmin ediyorum”diyerek Edirne esnafına da bir uyarıda bulundu.

Recep Zıpkınkurt bazı esnafların farklı fiyat uygulamaları yaptığını, vitrinde sattığı, malların üzerinde etiket bulundurmadığını ve aynı marka ürünün beş ayrı noktada farklı fiyatlarda satışının yapıldığını tespit ettiklerini belirtti.

Denetleme yetkisi üzerinde bulunan kuruluşların görevlerini yapması gerektiğini belirten ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt “bizim esnafımızın da, işletmelerinde fiyat etiketlerine ve tarifelere uymaları konusunda ricada bulunmak istiyorum. Çünkü, aynı marka üründe 5 farklı fiyat görüyoruz çarşıda. Bu da gelen misafirleri güven konusunda rahatsız ediyor ve bize kadar bu şikayetler ulaşıyor. Önümüzde ki günlerde belediye ile de görüşeceğiz. Zabıtada denetimlerine başlar ve fiyat etiketleri konusundan yol almış oluruz”dedi.

Pazar Kule gümrük kapımızın da açılması ile birlikte Yunan misafirlerin de Edirne’ye gelmeye başladığını belirten Zıpkınkurt “geçtiğimiz hafta sonu Yunanlı 1-2 otobüs gördüm.İş insanı olarak bu da bizi mutlu ediyor. Gelen misafirler hem otelleri dolduracaklar hem de hizmet sektöründe çalışan arkadaşlarımıza katkıda bulunacaklar,Yunanlı misafirlerimizi de Edirne’mize bekliyoruz”ifadelerini kullandı.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30