banner137
banner25

Esnaf Odası başkanı uyardı!

20 Ocak 2022 tarihi itibari ile ülkesine giriş yapacak kişilerden aşılı olsalar dahi PCR testi isteyen ve uygulamasını 1 hafta sürdüren Bulgaristan 1 Şubat 2022 tarih itibari ile test zorunluluğu kaldırarak 3 doz aşısı olanların ülkesine girebileceğini açıkladı.Edirne’ye yoğun bir şekilde alış veriş için gelen Bulgaristan vatandaşlarının bıçak gibi kesildiği Edirne’de ise esnaf bu sürede zor günler yaşadı.

1 Şubat tarihi itibari ile PCR testinin kaldırılacağının açıklanmasının ardından Edirne Esnaf ve Sanatkarları Odası Birlik Başkanı Kemal Cingöz bir açıklama yaparak esnafa uyarıda bulundu.Gelen Bulgaristan vatandaşlarının hastalığın yayıldığı şu günlerde virüs yayabileceğini ve esnafın dikkatli olması gerektiğini belirten Cingöz “Kaldırmış olmaları rahatlık yönünden iyi ama gelirlerken hastalık getirip getirmeyeceklerini kim bilebilir? Onun için esnaf arkadaşların mutlaka bundan sonra maske,mesafe kuralına uymalarını tavsiye ediyorum. Sonuçta ticaretin gelişmesi bakımından iyi bir uygulama. Lakin dediğim gibi en önemli olan şey ne? Sağlık. Sağlığımıza ne kadar fayda veya zarar sağlayacak bunu elimizle ölçecek biçecek her hangi bir alet yok”dedi.

1 haftalık sürede esnafın Bulgaristan vatandaşlarının gelmeleri ile ilgili bir talepte bulunup bulunulmadığı yönünde sorulan bir soruya ise “ Esnaf şöyle bir serzenişte bulundu. Gerekirse onların PCR testlerini biz yaptıralım ama gelsinler. Tabiki esnaf kendi perspektifinden haklı”dedi.

Bulgar vatandaşların gelmeye başlaması ile satışların artıp artmayacağına sorusuna ise “Satışların artıp artmayacağını uygulama başladığı zaman göreceğiz.Ama mutlaka artar diye düşünüyorum”cevabını verdi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30