banner137
banner25

Esnaf memnun!

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan normalleşme adımları kapsamında Edirne'de kafe, kıraathane, restoran ve lokantalar bu sabah 07.00 itibarıyla masada servis vermeye başladı.

Edirne’de Korona virüsle mücadele kapsamında aylardır kapalı olan işletmeler 1 Haziran itibarıyla kapılarını müşterilerine açtı. Heyecanla iş yerlerini açarak müşteri ağırlamaya başlayan esnaflar, çok mutlu olduklarını söyledi. Normalleşme sürecinde yeme-içme mekanları saat 07.00 ile 21.00 arası masa servisi, 21.00 ile 24.00 arası da paket servis olarak hizmet verecek.Sabahın ilk saatlerinde iş yerlerini açan esnaf müşteriler için hazırlıklarına başlarken bazı esnaflar ise temizlik ve benzeri çalışmalarına bu sabah itibari ile başladı.

Meşhur tava ciğer ustaları iş yerlerini hazırlayıp açarken,çay ocakları ve kafeler günler evvel tamamladıkları hazırlıklarıyla müşterilerine hizmet vermeye başladı.

Kıraathane işletmecisi Ekrem Gördemir işletmesini açmanın mutluluğunu yaşadığını belirterek “Uzun zaman kapalıydık. Maddi manevi zorluklarımız oldu ama bugün açtığımız için son derece mutlu ve sevinçliyiz. Bugün eski müşterilerimiz gördüğümüz için mutluyuz”dedi.

Aynı işletmede garsonluk yapan Taşkın Yılmaz,ise “Bu günleri özledik. Kapalı olduğumuz dönemlerde çok zor günler geçirdik. Açıldığımız için mutluyuz. İnşallah bir daha böyle bir şey yaşamayız. Hemen hemen bir seneye yakın kapalı kaldık. Zor günler geçirdik. Temennimiz bir daha böyle şeyler görmeyiz, güzel günler görürüz, inşallah”dedi.

Meşhur tava ciğer yemek için Edirne’ye gelen müşteri Ahmet Kara ise “Bayadır bir özlemin içindeyiz. Dışarıda yemek yemeyi gerçekten özledik. Bugün ilk günümüz. İnşallah böyle devam eder. Herkes için de hayırlı olur”şeklinde konuştu.

Havanın güzel olmasını bilen çok sayıda vatandaş ise öğlen yemeğini dışarıda yemek ve çayını yudumlamak için dışarıya koştu.

Edirne Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı Bahri Dinar ise 6 aydır sayın Cumhurbaşkanın müjdeli haberi beklediklerini belirterek “6 aydan beri evlerimizde yatıyorduk.Hakikaten çalışmayı özlemiştik ki; biz Türk milleti çalışkan bir milletiz,çalışmadan duramayız ama hakikaten paslanmıştık.Bu müjdeli haberi duyduk,akşam gözümüze uyku girmedi desek yeri var heyecan ve sevinçten.Sabahleyin kalktık dükkanlarımızı hazırlamaya başladık.Gün içerisinde inşallah o tava ciğerin kokusunu bütün Edirne’ye ve dünyaya yayacağız.Yine Edirne taca ciğer kokmaya başlayacak inşallah”diyerek maske,mesafe ve hijyen kurallarına uyulması gerektiğinin altını çizdi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30