banner78
banner25

Ertlenen Kakava ateşi yakıldı

UNESCO İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası Listesi’nde yer alan Kakava ve Hıdrellez Şenlikleri’nin simgesi Geleneksel Kakava Ateşi, Edirne Valisi Ekrem Canalp, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ve Çeribaşı Fikret Ocak tarafından pandemi nedeniyle bu yıl da sembolik olarak yakıldı.

Roman kültüründe önemli bir yere sahip olan ve Edirne’de 5-6 Mayıs tarihlerinde çok sayıda kişinin katılımıyla kutlanan Kakava ve Hıdrellez Şenlikleri Ateşi bu yıl da koranavirüs tedbirleri kapsamında sembolik olarak yakıldı. Sarayiçi mevkiinde bir araya gelen Edirne Valisi Ekrem Canalp, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ve Çeribaşı Fikret Ocak temsili Kakava Ateşi’ni birlikte yaktı.
 
Edirne Valisi Ekrem Canalp, koronavirüs tedbirleri kapsamında bu yıl da ateşi temsili olarak yaktıklarını ve geleneği sürdürdüklerini söyledi.
 
Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’da, Edirne’nin en önemli kültürel değerlerinden biri olan Kakava ve Hıdrellez Şenlikleri’nin pandemi nedeniyle bu yıl da gerçekleşemediğini, ancak şenliklerin simgesi olan Kakava Ateşi’ni geçen yıl olduğu gibi bu yıl da sembolik yakarak geleneği sürdürdüklerini söyledi.
 
Gürkan, “Tek temennimiz dünyayı esir alan koronavirüs salgınının bir an önce bitmesi. Kakava’da dilekler dilenir, bunların gerçekleşmesi için ateş yakılarak üzerinden atlanır. Biz de bu ateşi yakarak virüsün bir an önce ortadan kalmasını diledik.  Kakava ateşini, salgın ateşinin bir an önce sönmesi için yaktık. Umarım salgın bir an önce biter ve önümüzdeki yıl yine eskisi gibi Kakava ve Hıdrellez Şenlikleri’ni bu alanda yurdun dört bir yanından gelen misafirlerimizle Edirneliler olarak büyük coşkuyla kutlarız” dedi.


banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30