banner137
banner25

Erken "9-10 TL kırmızı çizgimizdir!"

Tarım Kooperatifleri Merkez Birliği Başkanı Ahmet Erken yaptığı açıklamada soğutulmuş çiğ inek süt fiyatının 9-10 lira olması gerektiğini ve bu rakamın kırmızı çizgileri olduğunu belirtti.

Tarım Kooperatifleri Merkez Birliği Başkanı Ahmet Erken, yaptığı açıklamada, üreticinin ürettiği soğutulmuş çiğ inek sütüne acil zam yapılması gerektiğini ifade ederek raflardaki süt fiyatları ile üreticin fiyatı arasında ciddi açık olduğunu ve bunun kapatılması için bir an önce çalışma yapılarak üreticinin desteklenmesi gerektiğini kaydetti.

Erken yaptığı açıklamada “4 ve 5 Eylül’de bakanlıklarda yapılan süt fiyatlarıyla ilgili toplantıların sonucunda her hangi bir fiyat çıkmamasından dolayı böyle bir basın açıklaması yapmayı uygun gördük. Günümüzde süt fiyatları devamlı konuşuyoruz. Devamlı yem fiyatlarını konuşuyoruz. Ama geldiğimiz noktada artık süt fiyatını da konuşamayacağız. Yem fiyatını da konuşamayacağız. Neden derseniz? Devamlı anaç sığırlarımız kesiliyor. Bu şekilde kesilmeye de devam edecek. Çünkü biz bu sektörde her ne kadar konulara vakıf olsak da diğer sektörlerin de bu sektörün paydaşları olan arkadaşların da en az üreticiler kadar katkı sunması gerekir çünkü bir süre sonra yem fabrikaları da kapanacak. Yem fiyatından da bahsedemeyeceğiz. Bir süre sonra veteriner hekimler 81 ilde binlerce bu sektörden ekmek yiyen, aile geçindiren veteriner arkadaşlarımız var. Bir süre sonra temizlik ve hijyen maddesi satan sektör paydaşlarımız da bu sektörden para kazanmaktadır. Bir süre sonra bunlar da mekanlarını kapatacaktır. Hepimiz etle tırnak gibiyiz. Mutlaka bizim üretmiş olduğumuz sütün, üreticilerimizin üretmiş olduğu sütün fiyatı hak ettiğini bulmaz ise bu saydığım sektörler de bir süre sonra kan kaybetmeye devam edecek”dedi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30