banner137
banner25

Enez’in Yunusları takdir topluyor!

Edirne Emniyet Müdürlüğü’nün gözde ekiplerinden olan Yunus Timleri, kent merkezindeki görevlerinin haricinde turistik bölgelerde de aldığı görevlerle göz dolduruyor.

Edirne’de kurulduktan sonra yaşanan olaylara en etkili ve seri şekilde müdahalesi ile bilinen Yunus Timleri Edirne’nin turizm ilçesi olan Enez’de de 20 gündür yürüttükleri başarılı görev ve sorumlulukla vatandaşlardan takdir alıyor.

Yaz ayının gelmesi ile turizm sezonunun yoğun olarak yaşandığı Enez ilçesine takviye olarak gönderilen iki motorize ekipten oluşan 4 kişilik kadro sorumluluk sahasında vatandaşların huzur ve güvenliği için çalışmaya devam ediyor.

Enez İlçe Emniyet Müdürlüğü sorumluluk sahasında faaliyet gösteren motorize ekipler özellikle pandemi sürecinde insan sirkülasyonunun yoğun olduğu bölgelerde vatandaşları maske takmaları konusunda uyararak huzur ve güvenliğin yanında sağlık konusunda da ciddi çalışmalar yapıyorlar.

Normal zamanda 3 bin olan ilçe nüfusunun yaz aylarında turizm hareketliliğinden kaynaklanan artışla 150 bin seviyelerine ulaşması ile asayiş yönünden de bir dizi tedbir alınması gerektiğini belirten vatandaşlar Yunus ekiplerinin bu konuda ayrı bir yeri olduğunu,genç bir kadrodan oluşmasının yanında insan ilişkilerinde sarf ettikleri çaba ile olayları büyümeden yatıştırabilmelerinin de bir avantaj olduğunu kaydettiler.

İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı diğer ekiplerin gündüz rutin faaliyetlerini yürütmesinin ardından,akşam saatlerinde yoğunluğun arttığı bölgelerde devreye giren Yunus Timleri, sabah saat 03:00’a kadar faaliyet bölgelerinde huzurun hakim olması için aralıksız devriye görevi yürütüyorlar.

Olası bir olaya 3 dakika gibi kısa bir sürede varabilen ekibin,motorize olması hareket kabiliyetini kolaylaştırırken,zorlu bölgelerde bu süre zaman zaman 6 dakikaya çıkabiliyor.

Vatandaşlar son zamanlarda Saros körfezinde bir çok Yunus’un görülmeye başlandığını belirterek “Yunus balığı bizlere denizde huzur ve güven verir.Enez’in artık denizdeki huzur veren Yunusların haricinde motorize ekip olarak bildiğimiz Yunus Timleri de karada var.Edirne Emniyet Müdürümüz başta olmak üzere Valimize bu konuda sağladığı destekten dolayı teşekkür ediyoruz”dediler.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30