banner78
banner25

Enez kalesi de restorasyona alınacak!

Antik Çağ'da yapıldığı bilinmekle beraber kesin yapım tarihi bilinmeyen Enez Kalesi başlatılacak kapsamlı restorasyon sonrasında yeniden turizme kazandırılacak.

Balkanlardan gelen barbar akınlarını önlemek amacıyla yapıldığı bilinen ve süreç içerisinde zaman zaman onarılarak günümüze kadar gelebilen tarihi kale, Fatih Cami onarımı ve hizmete açılması sonrasında yıkık ve harabe haliyle kötü bir görüntü arz ettiği için kapsamlı bir onarıma alınacak.

Edirne Valisi H.Kürşat Kırbıyık’ın ziyareti sonrasında alınan bilgiler doğrultusunda kalenin restorasyona gireceği ve özellikle ayakta kalabilen sur duvarları ile kale duvarlarının sağlamlaştırılarak gelecek kuşaklara aktarılmasının sağlanacağı ifade ediliyor.

Enez Kaymakamı Şükrü Alperen Göktaş’ın yakından takip ettiği onarım öncesi kalenin Edirne Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Edirne Rölöve ve Anıtlar Müdürlüğü, İstanbul Rölöve ve Anıtlar Müdürlüğü tarafından projelerinin çizildiği ifade ediliyor. Önümüzdeki yıl içerisinde başlaması planlanan restorasyon çalışması ile kalenin turizme kazandırılması bekleniyor.

Özelikle kale duvarı üzerinde bulunan ve küçük olduğu için zaman zamanda eleştiri alan gönderde bulunan Türk bayrağı'nın ise kalenin duvarlarının sağlamlaştırılması sonrasında daha büyük bir şekilde göndere çekileceği, Saros körfezi başta olmak üzere sınır komşumuz Yunanistan’da da görülebileceği ifade ediliyor.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30