banner137
banner25

Emir "tonla değil torba ile!"

25 yıldır kömür işletmeciliği yapan 25. Dönem AK Parti Edirne Milletvekili Şemsettin Emir kömüre gelen zamlardan dolayı vatandaşın kömür alım gücünün düştüğünü, artık tonla değil torba ile kömür alımına başlandığını söyledi.

Havaların soğumaya başlaması ile vatandaşlar kışlık yakacak ihtiyaçları için kömürcülerin yolunu tutarken,yeni yansıyan zam vatandaşların elini kolunu bağladı.

Geçtiğimiz yıl 700-750 TL olan kömür fiyatının bu yıl gelen yüzde 40’lık zamla bin TL olması alım gücü düşük olan vatandaşın elini kolunu bağladı.

Kömür iletmecisi ve aynı zamanda AK Parti 25.Dönem Milletvekili olan Şemsettin Emir; eskiden taksit imkanı sağlayabildiklerini, şu an ise peşin satıştan başka seçenekleri olmadığını söyledi.

1 ton kömürün bin TL’ye satıldığını,vatandaşların alım yapamadığını söyleyen Emir “Ben bu işi 25 senedir yapıyorum. Ocak sahipleri bize gerekli imkanı sağlıyorlardı vade konusunda. Biz de bunu vatandaşa yansıtıyorduk onları üzmeyecek şekilde. Aylık taksitlerle kömür verme imkanımız oluyordu. Ancak bu yıl üstüne basa basa söylüyorum. Biz vatandaşla karşı karşıya geldik. Bir çuval kömür 25 lira. Bundan sonra artık evlere 2 torba, 1 torba, 4 torba kömür taşımak zorunda kalacağız. Tondan torbaya düştük. Adı üzerinde torba kömür, bundan sonra ton ortadan kalkacak, torba torba alınacak”diyerek fakir fukaranın yaklaşan kışı nasıl geçireceğini sordu.

Sosyal Yardımlaşma İl Müdürlüğü ile telefonla konuştuğunu ve Edirne’de belirlenen ihtiyaç sahibi ailelere 34 torba kömür yardımı yapılacağını öğrendiğini söyleyen Emir “Sosyal Yardımlaşma ile temas ettim. Fakir Fukara Fonundan Edirne merkezde 3 bin 200 haneye 34 torba kömür verileceği söylendi. Ama daha henüz kömürleri de gelmemiş. Şöyle bir hesap yapalım. 34 torba kömür 850 kg yapıyor. Halbuki bir hanenin bütün kışı geçirmesi için asgari 2 bin 500 kilo kömür kullanması gerekiyor. Peki vatandaş bu şartlarda zaten sosyal yardımlaşma fonundan kömür alarak kışını geçirmeye çalışırken, bin 650 kilo kömürü nasıl alacak?”dedi.

Yaklaşan kışın sert geçeceğini ve ihtiyaç sahibi insanlara dağıtılacak kömürün yetmeyeceğini söyleyen Şemsettin Emir “Ben buradan yüksek sesle söylüyorum. Bu kış çok çetin geçecek. Bu insanlara sahip çıkalım. Devlet olarak 34 torba veriyorsak bir daha 34 torba, yetmezse bir daha 34 torba verelim. Sosyal yardımlaşma fonundan kömür alan insanlar buradan bir miktar kömür alabiliyor. Peki, SSK emeklisi nasıl alacak, memur emeklisi o da alamıyor. Dolayısıyla bunun etrafını da genişletmek lazım. Sadece sosyal yardımlaşmadan destek alanlara kömür değil, ayrıca SSK ve Bağ Kur emeklisi ya da memur emeklisi gibi geçinemeyen insanları da tespit edip, onların üşümemesini sağlamamız lazım”dedi.

Kış ayında evlerini ısıtamayan insanlardan bir kişinin donarak ölmesi durumunda bunun sorumlusu “Validir”diyen Emir “Şu anda fakir fukara üşüyecek. Eğer bu yıl bir hanede bir insan donarak ölüyorsa vebali Edirne Valisinindir, vebali belediye başkanınındır, vebali sivil toplum örgütlerinindir, vebali cebinde para olup da evinde kaloriferde çok rahat ısınıp yatan insanlarındır. Lütfen, vicdan sahiplerine sesleniyorum. Yok olan insanlar açken, var olan insanlar tok yatamaz. Eğer böyle bir şey devam ediyorsa olacaksa vallahi devlet batar.

O adam ne yapacak biliyor musun; yoksa çalacak. Kimseyi suça teşvik etmenin bir anlamı yok. Sonra adan kömür çaldığı zaman hırsız oluyor, ekmek çaldığı zaman hırsız oluyor. İmkanı olan imkanı olmayana elini uzatacak”şeklinde konuştu.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30