banner137
banner25

Emir "kapının önündeki iki arabayı bu iktidar döneminde aldın!"

25.Dönem Ak Parti Edirne Milletvekili Şemsettin Emir “Şu an mazot çok pahalı arabama binemiyorum diyenler oluyor fakat unuttukları bir şey var ki kapının önündeki iki tane arabayı da bu iktidar döneminde aldın. Rahmetinden istifade ettin, şimdi zahmeti bende aynı zahmeti çekiyorum ama umutsuz olmanın bir anlamı yok.”diyerek AK Parti dönemindeki varlığa dikkat çekti.

25 yıldır kömür işletmeciliği yapan ve 25 dönem hükümetin de AK Parti Edirne milletvekili olarak parlamento çatısı altında görev yapan Emir Türkiye’nin her 10 yılda bir darbeyle karşılaştığını ve her darbenin ülkeyi ortalama 20 yıl geriye götürdüğünü kaydetti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eski il başkanları,milletvekilleri ve teşkilatlarda görev alan isimleri çağırarak Külliye’de ağırladığı geceyi değerlendiren Emir; ekonomiyi ve son durumları değerlendirdi.

20 yıldan beri Türkiye de bir istikrar sağlandığını ifade ederek “istikrar sağlandı mı evet sağlandı. 4-5 yıldır bir dalgalanma var ve bu dalgalanma hükümetin işi yönetememesinden değil, dünya konjektöründen,pandeminin ve dünya devletlerinin değişik yerlerde pozisyon almasından kaynaklanan bir durum var. Bizim gelir noktamız Avrupa ülkelerine göre daha düşük olduğu için tabi bu fiyat artışları işçilere yapılan zamlar,1 Ocak itibari ile bütün emtia ya zam geldiği için, aldığı maaş aşağı doğru çekiliyor. Takip ettiğim kadarıyla Haziran ayı itibariyle hükümet tekrar bu enflasyon artışını hesap ederek Temmuz ayı başında yine memura,işçiye sabit maaş alan insanımıza bu aradaki farkı zam olarak yansıtacak. Bu savaşın son bulmasından sonra Haziran - Temmuz ayı sonrasında enflasyonda düşüş göreceğiz hemde maaşlarda bir artış”dedi.

Yaşanan sürecin kalıcı olmadığını 20 yıllık iktidar süresince iyi yılların da olduğunu belirten Emir “Bu durum kalıcı değil. 2001 krizinde hükümetimiz nasıl toparladıysa yeniden toparlayacak. Bu kriz, enflasyon noktasında memleketin sıkıntısı 4-5 yıldır devam ediyor. Pandemi de bunu oldukça destekledi. Fiyatların kalıcı olması enflasyonun devam etmesi herkesi rahatsız eder. AKP 20 senedir iktidarda ve vatandaş genel olarak memnun. Şu an mazot çok pahalı arabama binemiyorum diyenler oluyor fakat unuttukları bir şey var ki kapının önündeki iki tane arabayı da bu iktidar döneminde aldın.Rahmetinden istifade ettin,şimdi zahmeti bende aynı zahmeti çekiyorum ama umutsuz olmanın bir anlamı yok. Bu durum er ya da geç düzelecek. Daha önce bu sıkıntıdan kurtulduk şimdi de kurtulacağız. Bu 20 yıllık iktidarın bugüne kadar iyi günleri olmuştu şimdi kötü günleri oldu bu çok normal. 2023’de rahatlamanın daha fazla olacağını düşünüyorum”şeklinde konuştu.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30