banner137
banner25

Emanetteki malların satışına 1 tutuklama!

Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü’ne bağlı Hamzabeyli Gümrük Kapısı’nda geçtiğimiz günlerde yapılan yolsuzluk operasyonunda gözaltına alınan 6 kişiden 1’i tutuklandı.

Hamzabeyli Gümrük Kapısından ülkemize kaçak yollarla sokulmak istenen gümrük kaçağı eşyaların yakalanması ve sonrasında depolara alınan malların illegal yollarla satışını yapan 1 Müdür, 1 amir, 2 muhafaza memuru, 1 Ambar memuru ve depoda bulunan malların satışını iç piyasaya süren 1 kişinin gözaltına alınması olayına ilişkin yapılan çalışmada ihmali ve sorumluluğu olduğu tespit edilen bir ambar memuru tutuklanarak cezaevine konuldu.

Yurt dışından gelen orijinal markalı malların gümrükte yakalanarak depolara alınması ve buradan belirli aralıklarla alınarak iç piyasaya satılması olayına ilişkin Edirne’nin Lalapaşa ilçesi Kaymakamlığına yapılan şikayet üzerine başlatılan çalışmada iş çıkışı durdurulan servis aracında yapılan incelemede ambar memuru olarak çalışan bayan memurun çantasında orijinal parfümlerin bulunması üzerine ekipler çalışmayı derinleştirerek 6 aylık bir çalışmaya imza attılar.

Edirne Cumhuriyet Savcılığı’nın izni ile başlatılan çalışmada toplam 6 kişi geçtiğimiz sabah evlerinde yapılan operasyon ve aramalar neticesinde gözaltına alınarak savcılığa sevk edilmiş ve gözaltı sürelerinin tamamlanmasını ardından mahkemeye sevk edilmişlerdi.

Çıkarıldıkları mahkeme sonrasında 6 kişiden 1’i tutuklanırken, diğer şahıslar adli kontrol şartı ile serbest bırakıldıkları öğrenildi.

Olayla ilgi soruşturma devam ederken bakanlık tarafından müfettiş görevlendirildiği ve depolarda sayımların başlatıldığı öğrenildi.

Bahse konu olayda adı geçen görevli personelin yurt dışından gelen ve yakalamalar sonrasında depoya emanete alınan gümrük kaçağı malların (tekstil, parfüm, oto yedek parça, bayan çantası) satışını iç piyasaya yaptıkları ve haksız kazanç elde ettikleri, devletin emaneti altında bulunan ve hazineye kayıtlı malları usulsüzce alarak satışını yaptıkları belirlenmişti.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30