banner78
banner25

Elektrikleri kesilen esnaf"elektrik faturaları kiralardan daha yüksek geliyor!"

Edirne’de 8 yıldır şekerleme işi yapan bir esnaf ödemediği elektrik faturasının 1 gün geçmesi sonrasında elektriklerinin kesilmesinin şaşkınlığını yaşıyor.

Pandemi nedeniyle sektörel anlamda iş yapamadığını, işlerini yeni toparlama aşamasında olduğunu belirten esnaf Kayahan Özdeveciler Trakya Elektrik Perakende Satış (TREPAŞ)’a 18 Mart 2022 son ödeme tarihi olan 893 TL’lik borcundan dolayı elektriklerinin kesildiğini ve mağdur olduğunu kaydetti.

Ödeyemediği iki adet elektrik faturası olduğunu ve görevlilerin gelerek elektrik saati üzerinden elektrikleri kestiğini belirten esnaf Özdeveciler; ilk kesme işlemi sırasında görevlinin faturanın ödenmesi gerektiğini söylediğini,on-line ödeme ile ödeme yaptığını ancak görevlinin enerjiyi keserek gittiğini ifade etti.

Görevlinin elektrikleri kesmesinin ardından enerjinin tekrar aktif hale geldiğini ve sonrasında yeniden kesildiğini belirten Özdeveciler “bize gelerek akşam üstü yatırın faturayı, biz yatırdık bir tanesini. Akşam üstü geldiler dediler ki; bir fatura daha var.Bende bizim bir faturamız var 3 tane yok ki! Dediler yatıracaksınız. Daha sonra kestiler elektriğimizi biz dükkanımızı kapatmak zorunda kaldık. Gördüğünüz gibi karanlıktayız ve kapattık gittik. Arkamızdan gelerek tekrar açtılar. Dükkana geldiğimiz de elektriklerimiz açıktı. Aradan 3-4 saat geçtikten sonra tekrar geldiler. ‘abi elektriği kesmeye geldik’Ya neden açtınız neden kapatıyorsunuz dedim. Amaç ne? Siz bizle oyun mu oynuyorsunuz?”diyerek yapılan işe anlam veremediğini kaydetti.

Esnaf olarak zor şartlarda iş yaptıkların belirten Özdeveciler; “sobamız yanmıyor,klimamız çalışmıyor ve terazimiz çalışmıyor. İnsanların milyonlarca lira vergi borçları varken bunu gören yok ben bu ufacık dükkanımda iş yapmaya çalışıyorum, ailemi geçindirmeye çalışıyorum bir yandan borç ödemeye çalışıyorum. Bu bize, küçük esnafa revamıdır? Ben burada ne yapabilirim? Biler zaten zor geçinen insanlarız. Vergimizi bağ-kurumuzu ödeyemiyoruz,birde iki gün geçmiş bir fatura için bizim elektriğimiz kesiliyor. Biz bu şartlarda nasıl iş yapalım,nasıl çalışalım? Müşteri geldiğinde ben malımı neyle tartacağım? Neyle vereceğim?”diyerek ödememezlik yapmadığını, ödeme yapacağını ancak buna rağmen kesilmesine karşı olduğunu kaydetti.

İşlerinin eskiye oranla zor olduğunu ve gelen zamlar ile elektrik faturalarının kiralardan daha yüksek olmaya başladığını belirten esnaf Özdeveciler “elektrik faturalarımız şu an kiralardan fazla gelmeye başladı. Bundan daha fazla bir şey söyleyemiyorum. Biz daha önce bir ay kiraya elektriğimizi,bağ-kurumuzu,yemeğimizi alıyorduk.Ve şu anda kiralar daha aşağıda kaldı”diyerek sitem etti.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30