banner78
banner25

E.K.K: Halk Ekmek 2 Lira olmalı!

Edirne Belediyesi tarafından bir süre önce kentin 7 ayrı noktasında kurulan Halk Ekmek konusunda açıklama yapan Edirne Kent Konseyi, fiyatın 2 lira 25 kuruşun altında olmasını istedi.

Edirne Kent Konseyi Başkanı Nihat Çolak, Edirne Kent Konseyi Emekliler Meclisi Yürütme Kurulu Başkanı Ayşe Çotuk Taş, Yürütme Kurulu Üyesi Remziye Tabakçı, Yürütme Kurulu Üyesi Sevcan Kalıpçinden Elmacı, Edirne Kent Konseyi Genel Sekreteri Arif Kuday’ın da katıldığı toplantıda basın açıklamasını Edirne Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi Edirne Ziraat Mühendisleri Odası Edirne İl Temsilcisi Ziraat Mühendisi Erdoğan Yanılmaz okudu.

Yanılmaz, daha önce Edirne’de halk ekmek üretiminin faaliyete geçmesi için belediyeye çağrıda bulunduklarını hatırlatarak, uygulamaya konulan halk ekmek için daha düşük bir fiyat belirlenmesi gerektiğini kaydetti.

Yanılmaz, “Talebimiz Halk Ekmek Fabrikası kurularak doğrudan belediyenin bu hizmeti vermesiydi. Halk Ekmek hizmetinin fırıncı esnafı vasıtasıyla verilmesinin hizmetin sürdürülebilirliği konusunda İleride sıkıntılar yaşanabileceği kaygısını halen taşımaktayız. Ancak yöntem ne olursa olsun önemli olanın Edirne’mizde halk ekmek hizmetinin başlaması ve hayat pahalılığı altında ezilen yurttaşlarımıza önemli bir katkı sağlayacak olmasıdır.Halk Ekmeğin geçim sıkıntısı çeken vatandaşımıza katkı sağlayabilmesinin en önemli kıstası makul bir fiyat belirlenmesidir. 25 Mart 2022 tarihinde açıklanan halk ekmek fiyatı ne yazık ki beklentileri karşılamamış makul fiyatın üzerinde kalmıştır. Belirlenen fiyatın yüksek oluşu ekmek satışlarında da kendini göstermiş 10.000 adet ekmek satışı beklenirken, 7 noktada toplam 3.500 dolayında satış yapıldığı öğrenilmiştir” dedi.Edirne Kent Konseyi olarak beklentilerinin halk ekmeğin fiyatının daha da düşürülmesi olduğunu aktaran Yanılmaz, halk ekmek büfelerinde ekmeğin yanı sıra simit ve pidenin de uygun fiyattan vatandaşlara sunulması gerektiğini söyledi.

Yanılmaz, “Hatta belediye olanakları çerçevesinde ekmeğin girdi maliyetlerini düşürebilmek için toplu olarak uygun hammadde alımı, suyun indirimli verilmesi vb. çalışmalarla zor durumda olan fırıncı esnafı da desteklenmelidir.Belediyenin sosyal belediyecilik anlayışı gereği ekmeği süspanse etmesi ve gerçekten makul fiyatla geçim sıkıntısı çeken vatandaşlarımıza bu hizmetin sunulması biz kentlilerin önemli bir beklentisi ve talebidir.Halk ekmek fiyatının Ramazan ayı süresince 2,50TL den 2,25TL ye düşürüldüğü açıklanmıştır. Halk ekmek fiyatı düşürülebiliyorsa, bu fiyat daha aşağı seviyelere de indirilmeli ve tüm yıl boyunca devam ettirilmelidir.Halk Ekmek yanında ürün yelpazesi de genişletilerek artık lüks gıda maddesi sınıfına giren simit ve pidenin de Halk ekmek büfelerinde satışıyla vatandaşlarımızın uygun fiyatlarla geleneksel gıdalara erişimi de sağlanmalıdır.Açlık sınırının altında emekli maaşlarıyla geçim savaşı veren emeklilerimiz de düşünülerek Halk Ekmek satış noktaları arttırılmalı, yeni yerleşim bölgelerine de açılarak hizmet yaygınlaştırılmalıdır” dedi.

Edirne Kent Konseyi Başkanı Nihat Çolak da taleplerinin halk ekmek fiyatının düşürülmesi olduğunu kaydetti.

Çolak, “Halk ekmek takip ettiğimiz bir konu, zaten talep ettiğimiz bir konuydu. Edirne’de başlaması sevindirici bir gelişmedir ancak çok önemli olan fiyat unsurudur. Bu hizmetin hedeflenen ve amaçlanan gayeye uygun olması açısından fiyat çok önemli. Açıklanan 2,25 fiyatı bizce yüksek bir fiyat. Daha düşük fiyatlara satılabilmeli. Burada zarar ediyoruz zarar edeceğiz anlayışı güdülmemelidir. Aksine zarar da edilebilir, belediye burada zarar etsin. Bunun teknik adı süspanse etmektir. Yeter ki vatandaşlara külfet getirmeyecek bir makul bir fiyat belirlensin, 2,25’in altında olsun. Biz bunu talep ediyoruz” dedi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30