banner78
banner25

Edirne’nin tek bayan taksi şoförü!

Edirne’de 18 yıldır ticari taksi sürücülüğü yapan Bilge Giray hem evine annelik yapıyor hemde çalışarak katkı sağlıyor.Eşi ile birlikte aynı durakta taksi şoförlüğü yapan Edirne’nin tek bayan şoförü Bilge Giray,gece eşinin gündüz ise kendisinin çalıştığını söyleyerek hayatlarını sürdürdüklerini belirtti.

Ticari taksi işletmeciliğinin zor bir meslek olarak bilindiğini ancak bilinenin aksine sorunsuz bir şekilde çalıştığını belirten Bilge Giray baba mesleğini severek yaptığını ve eşi ile birlikte ekmek tekneleri ile evlerinin geçimini sağladıklarını ifade etti.Taksici Bilge Giray “18 yıldır bu işi yapıyorum. Edirne’de tek kadın taksi şoförüyüm. Babam taksiciydi. Babama özenerek bu işe başladım. Müşterilerim beni tebrik ediyor. Alkışlayan bile var. Özellikle bayanlar tarafından çok çok tebrik ediliyorum.Yaptığım işten gurur duyuyorum”diyerek genellikle bayan müşterilerinin güvenilir olduğu için kendisini tercih ettiğini kaydetti.

Bayanların bazen uzun yol tercih ettiğini ve bu yüzden bağlı olduğu durağı arayarak talepte bulunduklarını belirten Giray “Çoğunlukla beni bayan müşteriler arıyor. Uzun yola bayan müşterilerle gidiyorum. Bayan müşteriler beni çok fazla talep ediyor. Erkek meslektaşlarımla aram çok süper. Allah razı olsun. Hepsi çok güzel destek verdi. Yaptığım işin zorluğu yok”diyerek eşi ile birlikte çalıştığını ve yorulduğunda kendisinin çalıştığını söyledi.İki çocuk annesi olan Bilge Giray çocuklarının da bu işi yapmak istediğini,özellikle 17 yaşındaki oğlunun ehliyet alır almaz direksiyona geçmek istediğini belirtti ve bayanların bu işi çok rahat yapabileceğini,ömrünün yettiği kadarda taksi şoförlüğü yapabileceğini ifade etti.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30