banner78
banner25

Edirneli romanlar şehitleri için yürüdü!

İdlib'de askerliğini yaptığı sırada intihar ettiği söylenen Roman yurttaş Caner Sarmaşık'ın ölümünün şüpheli olduğu iddiaları üzerine yurtta devam eden protestolara Edirne’de bir grup roman destek vermek amacıyla sokaklara döküldü.

İlk olarak Edirne Çavuşbey mahallesinde yürümek isteyen roman vatandaşlar polis tarafından engellenirken,akşam saatlerinde Romanların yoğun olarak yaşadığı Edirne Merkez Kıyık semti Menzilahır mahallesinde yaklaşık yüz kişilik roman vatandaş ellerinde Türk bayrakları ile yürümeye başladı. “Şehitler ölmez, vatan bölünmez.Askere uzanan eller kırılsın” şeklinde sloganlar atarak mahalleden çıkan ve Kıyık caddesini araç ve yaya trafiğine kapatarak yürümek isteyen Roman vatandaşlara caddenin belli bir kısmında polis ekipleri müdahale etti.

Polisin olay yerine gelerek yürüyüşün izinsiz olması ve pandemi kurallarını hiçe sayarak gerçekleşmesi uyarısı sonrası,vatandaşlar olaysız bir şekilde mahallelerine gelerek burada gazetecilere açıklamada bulundular.Grup adına konuşma yapan mahalle sakini Osman Mermi “biz Roman değiliz.Biz insanız!Kürt,Türk,Laz,Çerkez biz hepimiz insanız.Diğerlerinden hiçbir farkı yoktur.Biz buradan ırkçılığa hayır diyoruz.Kardeşimizin olayının şehit mi,yoksa intihar mı bunun netliğe kavuşmasını istiyoruz.Bizim de içimiz kan ağlıyor.Bugün kürt’de laz’da şehit olursa biz hepimiz için oturup ağlarız.Çünkü bizim şehidimiz.Bizim şehidimize şehitlik mertebesinin verilmesini istiyoruz”dedi.

Konuşmanın ardından atılan sloganlar eşliğinde grup olaysız bir şekle polisin kontrolüyle evlerine dağıldılar.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30