banner78
banner25

Edirneli avukatlar "Yolumuz Mustafa Kemal Atatürk’ün yoludur”

5 Nisan Avukatlar Günü Edirne Atatürk anıtı önünde düzenlenen törenlerle kutlandı. Edirne Barosu Başkanı Avukat Tacettin Sivrikaya, Adaletin gerçekleşmesi için bıkmadan, usanmadan, hukuktan ayrılmadan sabırla mücadele edeceklerini söyledi ve “Barış ve Adalet yolunda yürümeye devam edeceğiz. Yolumuz Mustafa Kemal Atatürk’ün yoludur” dedi.

Tören Atatürk anıtına Baro Başkanı Tacettin Sivrikaya tarafından çelenk konulması ardından saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın Edirne Belediye Bandosu eşliğinde okunması ile devam etti.

Burada konuşma yapan Edirne Barosu Başkanı Av. Tacettin Sivrikaya Rusya’nın Ukrayna’yı işgaline dikkat çekerek “böyle bir kanlı savaşın yaşanması insanlık için büyük bir utançtır” ifadelerini kullandı.

Sivrikaya, “Avukatın olmadığı bir toplumda adaletten, adaletin gerçekleşmediği bir toplumda barıştan bahsetmenin mümkün olmadığını düşünüyorum.Avukatlık mesleği aynı zamanda sabır mesleğidir. Adaletin gerçekleşmesi için bıkmadan, usanmadan, hukuktan ayrılmadan sabırla mücadele ederiz. Sabırla adaletin gerçekleşmesine katkı sağlarız.Biz Avukatlar, Barış ve Adalet yolunda yürümeye devam edeceğiz. Yolumuz, “Yurtta Barış Dünyada Barış” diyen, bundan 86 yıl önce üstün öngörüsü ve barışa olan inancıyla, mimarı olduğu “Montrö Boğazlar Sözleşmesi” ile bugün Karadeniz’in kan gölü olmasını önleyen, gözü ve yüreği halen üzerimizde olan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün yoludur. Bu vesile ile kendisini bir kez daha özlem, şükran ve rahmet ile anıyorum” dedi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30