banner137
banner25

Edirne Valiliği Saros'da kararlı!
Edirne Valiliği, turizm sezonunun başlaması ile birlikte Saroz körfezi, Keşan ve Enez ilçeleri sahil bandında denetimlerini arttırdı.

Yapılan denetimlerde, işletmeler uyarılarak vatandaşların plaj ve sahil bandını rahat kullanımı için gerekli önlemler alındı.

Edirne Valiliği, bölgede plaj işletmecileri veya site sakinleri tarafından şezlong, şemsiye, loca vb. unsurların neredeyse denizin içerisine kadar konularak vatandaşların kıyılardan yararlanmasının kısıtlandığı şikâyetleri üzerine denetimlerini arttırdı.

Saros körfezi sahil bandında denetimlere devam edileceğini ifade eden Vali Kırbıyık; biliyorsunuz, Saros körfezi tertemiz kumsalları ve pırıl pırıl deniziyle ilimizin gözbebeği. Bizimde özellikle yaz aylarında çalışmalarımızı yoğunlaştırdığımız bir alan. Bu bölgede vatandaşlarımızın sahil ve plajlarımızdan huzur içerinde faydalanabilmesi için gerekli denetimlerimizi aralıksız sürdürüyoruz. Konu ile ilgili olarak görevli ekiplerimiz de sürekli sahada çalışıyorlar. İsteğimiz, yasal çerçevede halkımızın bu güzel sahillerimizden mümkün olduğunca faydalanması, güzel Enez’imizden, Erikli’den Sultaniçe’den keyifli anılarla ayrılmasıdır.

Jandarma ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü ekipleri, gelen şikayetler üzerine Türkiye’nin en temiz ve denizi ve sahillerinin yer aldığı Saroz körfezinde vatandaşların huzur ve güveni için denetimlerini aralıksız sürdürüyor.

Yapılan denetimlerden Keşan ve Enez sahil bandında vatandaşların yoğun olarak denize girdiği bölgelerde işletme ve siteler tarafından denize sıfır konulan şezlong, şemsiye ve localar, uygun olan bölgelerde 10 metreye, sahili dar olan bölgelerde ise kıyı çizgisinden itibaren 5 metreye çekildi.

Geçtiğimiz yıllarda işlemelerin uygulamaları nedeniyle sahillere ulaşmakta sıkıntı yaşadıklarını, zaman zaman gergin anların yaşandığını belirten vatandaşlar ise yapılan uygulamayı yerinde bulduklarını ve desteklediklerini söylediler.

Vatandaşlarımızın huzur ve güven içinde sahil ve plajlardan faydalanabilmesi için kıyı kenar kanunu çerçevesinde gerekli denetlemeler sürdürülecek.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Rıdvan 2 yıl önce

Saroz sadece Güzel Enez’inizden Eriklinizden ibaret değildir Yayla sahili de SAROZ KÖRFEZİNDE yer alıyor orala gösterdiğiniz özeni YAYLA SAHİLİNE de bekliyoruz malum yanlış yapılan BALIKÇI BARINAĞINDAN DOLAYI KUMSAL Kalmadı malumunuz her sezon başı bir girişim oluyor ve o şekilde kalıyor maalesef sadece ümitlendiriyorsunuz bizleri bşr kerede başladığınız işi sonunu getirseniz seviniriz. Saygılarımla .

Avatar
Bülent Karakaş 2 yıl önce

Gülçavuş İncikum Sahili nin adı geçmiyor. Burası resmen kaderine terkedilmiş. Devletin eli hiç değmiyor. Biraz insaf yahu üvey evlat bile yılda bir sevilir.

Avatar
Özkan 2 yıl önce

Ulan adama demezler mi bu ilin göz bebeği erikli Enez mi sazlıdere gökçetepe başka kıtada mı lan tertemiz dediğini denizi saçma sapan bi liman için içine ettiniz şimdi kalkmış denetim yapıyoruz yok sahil bandını kısıtlamaların engelliyordu buna sadece gülünür

Avatar
Günal Fidan 2 yıl önce

Sazlıdere karaçalı mekiinde teknelerini limana veya sitesine çekmeyenler denizin içine kadar demir ray döşeyerek sahilleri işgal ediyorler. Önlem alınması gerekir.

Avatar
Emel Akan 2 yıl önce

Çok teşekkür ediyoruz,birde Enez trapez mevkiinde kaldırılan karavan ve cadırların yerine yenilerinin konulması önlenirse ve cevre kirliliğinin önlenmesi için uyarılarda bulunulup yeterli çöp kontırnırları konulursa daha g sağlıklı tatil yapabileceğiz.

Avatar
Meryem Kokulumersin 2 yıl önce

Uzun kumu unutmayalım.

Avatar
Hasan Halil ÖGE 2 yıl önce

Değerli etkililer ve de yetkililer tüm bunları görüyor ve uygulama yaptırıyorsunuzda mecidiye sahili ile Erikli arasında kalan bölümlerde bilhassa uzun tatil dönemlerinde yaşanan rezilliği neden görmezden geliyorsunuz? Ne hijyen var,ne asayiş. Buralarda yaşananlar bir sitede olsa, mahallemizin bir sokağında yaşansa toplu cinayetler olur. Hijyensizlikten kolera,veba, tifo,tifüs bilhassa covid tekrar tekrar hortlar. Hadi bu yaz geçti önümüzdeki yaza tedbirlerinizi lütfen şimdiden alın. Vatandaş olarakta bende emlak vergimi, çevre temizlik vergimi bela okumadan küfür etmeden gönül rahatlığı ile ödeyeyim.

Avatar
Bülent İşgören 9 ay önce

Bu tip yöneticilerle Yaylaya değil yatırım yapmak ziyarete bile gelinmez. Hali hazırdaki yöneticiler sadece .... yönetebilirler.

banner30