banner78
banner25

Edirne'nin vekilleri mazbatalarını aldı!

14 Mayıs 2023 günü yapılan genel seçimler sonrasında itiraz süresinin tamamlanmasının ardından milletvekilleri mazbatalarını almaya başladı.

28.Dönem Milletvekili olarak parlamento çatısı altında görev yapacak EDirbe’nin 4 milletvekili adayı bugün belirlenen sıralama dahilinde ilçe seçim kurulundan mazbatalarını aldılar.

İlk olarak saat 10:00’da AK parti Milletvekili Fatma Aksal mazbatasını alırken, daha sonra sırasıyla saat 10:30’da İYİ Parti Milletvekili Prf.Dr. Mehmet Akalın, saat 11:00’da ise CHP’li Ediz Ün ve Ahmet Baran Yazgan mazbatalarını il seçim kurulu başkanı hakim Sonnur Yılmaz Bal’ın elinden aldılar.

Edirne Adliyesi toplantı salonunda düzenlenen törene partililerde katılarak milletvekillerini yalnız bırakmadılar.

İlk mazbatasını alan AK parti Milletvekili Fatma Aksal Adliye çıkışında gazetecilere açıklama yaparak vatandaşın tercihlerini yaptığını ve14 Mayıs günü geniş bir katılım sağlanarak rekor kırıldığını ifade etti.

Aksal konuşmasında “rehavete kapılmadan 28 Mayıs'taki Cumhurbaşkanlığı 2. tur seçimleri için çalışmalarımız devam ediyor. 14 Mayıs'ta milletimiz sandıklara giderek rekor bir seviyede oy kullanarak milli iradeyi sandığa yansıttılar. Seçimler huzur içinde demokratik bir şekilde geçti. Bu gösteriyor ki artık birileri darbeyle iktidara gelemez. Demokrasimiz yerleşmesi anlamında 14 Mayıs seçimleri Türkiye’de bir milat oldu. Şimdi de 28 Mayıs'ta Cumhurbaşkanlığı seçimleri ikinci tura kaldı. Biz ne dedik? Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ifadesiyle milletin iradesinin üzerinde bir irade tanımıyoruz. Eğer bu millet seçimin ikinci tura kalmasını istediyse Cumhurbaşkanımız dedi ki; bu bizim başımızın üstünedir. Başımız gözümüzün üstüne deyip yola düştük. Gecemizi gündüzümüze katarak çalışıyoruz. İnşallah 28 Mayıs'ta da büyük bir çoğunlukla Cumhurbaşkanlığını alıp işimize devam edeceğiz. Bildiniz gibi mecliste çoğunluğa sahibiz. Ben bu anlamda hem Edirnelilere hemde aziz milletimize çok teşekkür ediyorum.”dedi.

Daha sonra ise mazbatasını alan İYİ parti Milletvekili Prf.Dr.Mehmet Akalın bir açıklama yaparak böyle bir şehirde payitahtta milletvekili olmanın çok güzel bir duygu olduğunu belirterek “beni bu göreve layık gören başta bütün hemşerilerime, bizi destekleyenlere, desteklemeyenlere hepsine çok teşekkür ediyorum. Demokrasiye sahip çıktılar. Yalnız tabii daha seçim süreci sonlanmadı. Pazar günü bir seçimimiz daha var. İnşallah demokrasimiz bu seçimden de alnının akıyla çıkacak. Ülkemiz için hayırlı olacak. Ben başta ülkemiz ve bölgemiz. Edirnemiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Sadece bana oy verenlerin değil ben Edirne'nin milletvekiliyim. Özellikle bunu belirtmek isterim” dedi.

Mazbatasını alan CHP’li vekillerde partileriyle beraber adliye önünde gazetecilere açıklama yaptı. İlk olarak konuşan Ediz Ün Ankara'da yapacakları ilk çalışmanın PKK terör örgütünün kökünü kazımak, Hizbullah terör örgütünün kökünü kazımak ve FETÖ terör örgütünün kökünü kazımak olduğunu belirterek “14 Mayıs 28 dönem milletvekili seçimlerinde sandıktan çıkarak Edirne halkının teveccühüyle milletvekili olduk. Öncelikle tüm Edirne halkına buradan teşekkür ediyorum. Şimdi artık çalışma zamanı. Önce Edirnemiz için Edirnemizin eksik kalan yatırımlarını tamamlamak için. Edirnemizin daha çağdaş bir kent haline gelebilmesi için çalışacağız. Sadece Edirne için de çalışmayacağız. Biz Türkiye'nin de milletvekilleriyiz aynı zamanda. Örneğin Ankara'da yapacağımız çalışmalardan bir tanesi PKK terör örgütünün kökünü kazımak olacak. Hizbullah terör örgütünün kökünü kazımak olacak. FETÖ terör örgütünün kökünü kazımak olacak. Hukuk, adalet tesis edilinceye kadar var gücümüzle çalışmaya, savaşmaya devam edeceğiz”dedi.

Milletvekili Ahmet Baran Yazgan’da “Bugünden sonra dün bir çıta değildir bizim için. Bizim önümüzdeki çıta Hak, hukuk, adaletin yeşerdiği, herkesin mutlu yaşadığı, gerçek anlamda fırsat eşitliğini ve ulusal bütünlüğün oluştuğu ülkeyi sağlamak. O yüzden önümüzde çok önemli bir yol var. Bunu biliyoruz. Bunun gerçekleşmesi için buradayız. Tabii ki 28 Mayıs'ta yapılacak olan 2 tur seçimleri için genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı olması için elimizden geleni yapacağız. Ama bunun yanında da halkımız için çalışmaya da başladık. Daha fazla da üreterek Edirnemizin daha önemli yerlere ve refaha kavuşması için elimizden geleni yapacağız”dedi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30