banner137
banner25

Edirne için gittiği Ankara'dan eli boş dönmedi!

Göreve geldiği günden bu yana İl Başkanlığı makamını Edirne'ye hizmet anlamında kullanan ve Ankara temaslarında Edirne'ye yapılacak yatırım veya hizmete yönelik çalışmaları daima önde tutan AK Parti İl Başkanı Belgin İba yoğun geçen 4 günlük Ankara temaslasrını basın ile paylaştı.

İl Başkanları toplantısı için gittiği Ankara'ya gün evvelinden giden İl Başkanı İba alınan randevular doğrultusunda Edirne'de yapılan veya yapılacak yatırımlarla alakalı bakanlık ziyaretlerini yoğun bir şekilde tamamladı. 
Çevre Şehircilik İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Kültür ve Turizm Bakanlığı Müzeler Genel Müdürlüğü Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Gökhan Yazgı, Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Kasapoğlu, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkan Yardımcısı Hakan Akbulut ve Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı İbrahim Şenel’i ziyaret eden AK Parti Edirne İl Başkanı İba, vatandaşların istek ve taleplerini de ileterek olumlu dönüşler aldı.

“3 Nehir 1 Şehir projesinde büyük ilerleme”
Ankara ziyaretlerinde Edirne için ilgili bakanlıklara ziyaret gerçekleştirdiklerini ve birçok konuyu gündeme getirdiklerini söyleyen AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, Edirnelilerin istek ve talepleri doğrultusunda kente çok önemli kazanımlarla döndüklerini ifade etti.

İlk olarak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’u ziyaret ettiklerini belirten Başkan İba, "Gerek Edirneliler gerekse de Edirne turizmi için heyecanla beklenen ve önemi büyük 3 Nehir 1 Şehir projesinin rekreasyon alanlarına ait projelerimiz hazırlandı. 
Projemiz 2 etap halinde yapılacak ve ilk etap ihalesinin de önümüzdeki haftalarda gerçekleştirileceği müjdesiyle dönüyoruz" şeklinde konuştu.


“Yeni projeler Keşan’a nefes aldıracak”
Başkan İba sözlerine “Sayın Bakanımızla yaptığımız görüşme sonucunda önemli kazanımlar elde ettik. Edirne’mize müjdelerle döndük. Cumhuriyet’imizin 100. Yılında, Keşan’ımıza yakışır bir ‘Cumhuriyet Meydanı’ yapacağız dedik. Söz verdik.  Bakanımızın destekleriyle bu sözümüzün kapsamını daha da genişlettik ve Keşan’ımıza Cumhuriyet Meydanı’nın yanı sıra bir de ‘Millet Bahçesi’ kazandıracağız. Yaklaşık 17 bin m² alanda Keşan’ımıza nefes aldıracak Keşan Millet Bahçe’miz ve Cumhuriyet Meydanı’mızın yapım çalışmalarına nisan ayında başlıyoruz” diye devam etti.


“Ramazan Bayramı’nda, tertemiz ve Edirne’mize yakışır Selimiye, hizmete girecek”
Edirne’ye bayram hediyesi niteliğinde bir müjdeyi de paylaşmanın mutluluğunu yaşadıklarını aktaran Başkan İba, “Yaptığımız görüşme sonucunda Edirne’mize Bayram hediyesi olacak bir müjde Çevre ve Şehircilik Bakanımızdan geldi. Yapılması için büyük emekler verdiğimiz, Selimiye Meydanı ve çevre düzenlemesi Ramazan Bayramı'na kadar tamamlanacak. Ramazan Bayramı’mızda, tertemiz ve Edirne’mize yakışır Selimiye Meydanı’mız, vatandaşımızın hizmetinde olacak!” şeklinde açıklamada bulundu.

“Keşan’ı dalış turizminin en önemli merkezi haline getireceğiz”
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’u makamında ziyaret ederek fikir alışverişinde bulunan Başkan İba, Keşan’ı dalış turizminin en önemli merkezi haline getireceklerinin ve bu durumun bölgedeki turizme büyük katkı sağlayacağının altını çizdi.
Edirne’nin, sınır kapılarıyla, muhteşem doğası ve kültürel miraslarıyla turizm sektörü açısından adeta çekim merkezi haline geldiğini dile getiren Başkan İba, AK Parti Teşkilatı olarak bunun bilincinde olduklarını ve bu kapsamda çalışmalarını sürdürmeye devam edeceklerini aktardı.
AK Parti olarak kent turizmini geliştirmek adına sürekli yeni adımlar attıklarını vurgulayan Başkan İba; “AK Parti Belediyelerimizin bu kapsamda yaptığı çalışmalar ortada. Sürekli yeni adımlar atıyoruz. Hayata geçirmeye planladığımız ve şu anda devam eden projeleri görüşmek adına Turizm Bakanımız Mehmet Nuri Ersoy ile Ankara’da bir araya geldik. Özellikle yaz ve deniz turizmi açısından bölgemizin en ideal konumunda olan Keşan’ımıza daha fazla ziyaretçi çekmek adına İbrice Limanı Dalış Merkezi projemizi tamamlayacağız. Keşan’ı dalış turizminin en önemli merkezi haline getireceğiz” ifadelerine yer verdi.
Yayla Sahili’nde 2007 yılında yapılan ve kıyı erozyonuna sebep olan Balıkçı Barınağı’na batık dalga kıran yapılması için görüşmeler gerçekleştirdiklerini belirten Başkan İba, Yayla Sahili Balıkçı Barınağı’nın yarattığı tahribatın önüne geçeceklerini de ifade etti.
Kent müzelerinin kentin belleği, kimliği ve geçmişi olduğunu söyleyen İba, Keşan Kent Müzesi çalışmalarını değerlendirdiklerini ve 2023 yılına kadar Keşan’ın geçmiş yüzyılını günümüze aktaracaklarını müjdeledi. Edirne’nin İpsala ilçesinde yapılacak projelerle ilgili de bilgi alışverişinde bulunduklarını belirten İba, İpsala’ya halk kütüphanesi kazandıracaklarını da aktardı.
Başkan İba ayrıca; Havsa Belediyesi'nin Kültür Bakanlığı'nın %50 hibe desteğiyle 200 metre karelik bir kitap kafe projesini yaşama geçireceğinin müjdesini vermek istediğini dile getirdi.
 
Kültür ve Turizm Bakanlığı Müzeler Genel Müdürlüğü Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Gökhan Yazgı ile yaptıkları görüşmede önemli konuların gündeme geldiğini söyleyen İba, Enez’deki Has Yunus Bey Türbesi’nin ve türbe bahçesinde yer alan Osmanlı Mezarlığı’nın restorasyon, bakımı ve güvenliği, Enez Kalesi’nde zarar görmüş, tehlike arz eden kısımların restorasyonu ve Ayasofya Camii'nin eksiklerinin giderilmesi ile ilgili söz aldıklarını dile getirdi.

“Edirne’den gelen talepler karşılıksız kalmadı”
Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nu ziyaret ederek yeni projeler ve var olan projeler hakkında görüşmeler yaptıklarını söyleyen Başkan İba, gençlerin derslerinden arta kalan zamanlarını daha kaliteli geçirebilmeleri için yeni yatırımların sözünü aldıklarını aktardı.
Vatandaşlardan gelen istek ve talepleri ilgili bakanlıklara ileten Başkan İba, bu taleplerin yerine gelecek olmasından dolayı mutlu ve gururlu olduklarını vurguladı.
Gençlerin eksiklik duyduğu alanlarda yeni yatırımlar yapmak için harekete geçtiklerini belirten Başkan İba, “Bakanımız İpsala ilçemize gençlik merkezi, İpsala TOKİ konutlarının olduğu alana halı saha, basketbol sahası ve ayrıca her okula basket potaları konulması ve yine İpsala Yenikarpuzlu beldemize futbol sahası yapılması talimatını vermiş bulunuyor! Ayrıca kendilerinden Havsa’ya yeni bir halı saha ve mevcut futbol sahasının çevre düzenlemesi için de desteklerini istedik; Lalapaşamızdaki mevcut stadımızın yenilenmesi için de Bakanımızdan söz aldık. Tüm gençlerimize hayırlı uğurlu olsun!” dedi.
Destekleri için Bakan Kasapoğlu’na teşekkür eden Başkan İba, Keşan’da 11 mahalleye kazandırılan semt sahaları, Atatürk Stadımız, olimpik yüzme havuzu ve tüm spor tesislerinin açılışı için Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nu Edirne’ye davet ettiklerini söyledi.

“Bin yeni sosyal konutu Keşan’a kazandıracağız”
Ankara ziyaretlerinden bir başka güzel müjdelerle döndükleri kurumun Toplu Konut İdaresi Başkanlığı olduğunu söyleyen Başkan İba, belediye başkanları ile birlikte TOKİ Başkan Yardımcısı Hakan Akbulut’tan çok önemli sözler aldıklarını aktardı.
Yatay mimari anlayışı ile “Her Yıl 100 Bin Yeni Sosyal Konut” projesine Keşan’ı da dâhil etmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirten Başkan Belgin İba, İki etaptan oluşacak projenin 1. Etap projesi olarak 300 ve 2. Etap projesi olarak 700 sosyal konutu Keşan’a kazandıracaklarının sözünü aldıklarını ifade etti.


Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı İbrahim Şenel’e yaptıkları ziyarette İpsala Yenikarpuzlu beldesine Pazaryeri ve yazlık düğün salonu ile Estetçe Beldesine düğün salonunun tamamlanması taleplerini ilettiğini belirten Başkan İba ve Havsa İlçe Meydanı için de destek istedikleri bilgisini paylaştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere ilgili tüm bakanlıkların Edirne’ye büyük önem verdiğini ve gereken her türlü desteği sağladığını hatırlatan Başkan İba,  “Hemşehrilerimizin talepleri için aracı olduk, bizleri can kulağıyla dinlediler. Ricalarımıza, proje isteklerimize olumlu yanıtlar verdiler. Bir Ankara ziyaretimizden daha, ne mutlu ki, Edirne’miz adına birbirinden önemli çok sayıda yeni proje ve kazanımla döndük. AK Parti Edirne Teşkilatı olarak hak ettiğimiz Edirne için var gücümüzle çalışmayı sürdüreceğiz. Bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da pek çok güzel haber vermeye devam edeceğiz” diyerek açıklamasını sonlandırdı.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30