banner78
banner25

Edirne en düşük iller arasında!

Türkiye’nin Korona Virüs tablosunu her akşam gerek sosyal medya hesaplarından gerekse canlı yayınlarda açıklayan Sağlık Bakanı Dr.Fahrettin Koca; Korona vakalarının en düşük olduğu 5 il arasında Edirne’nin de yer aldığını belirtti.

Bakan Koca, 20 Temmuz Türkiye Günlük Korona Tablosu'nu Twitter'dan paylaştı. Tabloya göre, son 24 saatte 931 kişiye Kovid-19 tanısı konuldu, 17 kişi hayatını kaybetti, toplam vaka sayısı 220 bin 572, 5 bin 508 can kaybı oldu.

Bakan Koca yaptığı açıklamada, "SON ÜÇ GÜNDÜR ortalama günlük vaka sayısı EN YÜKSEK beş ilimiz: İstanbul, Ankara, Gaziantep, Şanlıurfa, Bursa. EN DÜŞÜK 5 ilimiz: Artvin, Bilecik, Tunceli, Edirne, Bayburt. Tunceli, Nevşehir, Kastamonu, Artvin ve Aksaray'daysa şu an pnömonili hastamız yok" dedi.

Edirne’de vaka sayılarındaki düşüklüğün nedenlerinin en başında Edirne Valisi Ekrem Canalp’in Edirne İl Sağlık Müdürlüğü ile yaptığı koordineli çalışma geliyor.Sürekli olarak uyarıların yapılması ve dezenfekte konularında gösterilen hassasiyet ve denetim vatandaşların kurallara daha da uymasına neden oluyor.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30