banner78
banner25

Edirne'den TOGG geçti!

Türkiye’nin milli ve yerli otomobili TOGG üretim bandındaki işlemlerinin tamamlanmasının ardından tanıtım için vatandaşların ayağına geldi.

Anadolu Kırmızısı rengi ile Trakya tanıtım turuna çıkan Edirne’ye gelen TOGG Edirne Valisi Kürşat Kırbıyık ve beraberindekiler tarafından Edirnelilere tanıtıldı.

İlk olarak Kırklareli ve Tekirdağ'da sergilenen TOGG dün gece Edirne’ye gelerek temizlik işleminden geçti. Sabahın ilk saatlerinde Keşan ilçesine giden TOGG, daha sonra Edirnelilerle buluştu.

Edirne Valisi Hüseyin Kürşat Kırbıyık’ın içerisinde olduğu aracın arka koltuklarında ise engelliler haftası olması nedeniyle engelli çocuklar yer aldı. Polis eskortuyla gelen yerli ve milli aracımız Togg kalabalık eşliğinde Selimiye meydanı önünde sergileneceği yerini aldı.

Aracın gelişi ve yer alması esnasında fotoğraf çekilmek isteyen vatandaşlar zaman zaman zor anlar yaşadı. Ciddi bir ilgiyle karşılanan yeni araç için yüzlerce vatandaş fotoğraf çektirmek için seferber oldu.

Araç hakkında açıklama yapan Edirne Valisi H. Kürşat Kırbıyık “Bugün Edirne’miz için özel bir gün oldu. TOGG, Edirne ile tanıştı, Edirne, TOGG ile tanışmış oldu. Özel plakamız ile birlikte şehrimizin plaka numarası olan 22’yi Türkiye Cumhuriyeti’ni ve şehrimizin fethedildiği yılı ifade eden güzel bir plakayla birlikte, geçmişten geleceğe konseptiyle yani Selimiye’nin ecdadın bıraktığı muhteşem eserin gölgesinde günümüz teknolojisine ulaştığı en üst zirvelerden birisi olan yerli milli teknolojimizi birleştirmiş olmanın gururuyla buradayız. Vatandaşlarımız da gördüğünüz gibi çok büyük bir ilgi gösterdiler. Onlara da çok teşekkür ediyoruz. Gün boyu burada arkadaşlarımız, vatandaşlarımız, Edirneli kardeşlerimiz bu aracımızı görebilirler. Biz bugün sabah Keşan’a giderken de arabanın ne kadar üstün bir teknolojiye sahip olduğunu gördük. Gerek motor gücü gerek sahip olduğu teknik donanımlar hepimiz açısından büyük bir gurur vesilesi oldu. Şunu bir kere daha gördük ki Türk milleti gerçek anlamda bir işi istediği zaman, o hedef doğrultusunda birlik beraberlik içerisinde çalıştığı zaman başaramayacağı bir şey yok. Bunu İHA’da SİHA’da daha önceki örneklerde gördüğümüz gibi TCG ANADOLU’da olduğu gibi diğer ürettiğimiz yerli ve milli teknolojide olduğu gibi bu araç da inşallah hakikaten doğru bir segmentte ve doğru bir zamanda üretilmiş, hepimizin gurur duyacağı, tüm Türk milletinin bütün evlatlarının gurur duyacağı bir eser olmuş. Emeği geçen herkese en kalbi duygularımızla çok teşekkür ediyoruz. Dediğim gibi bu bir tanışma. İnşallah gün be gün Edirne sokaklarında, Edirne caddelerinde gezen TOGG sayısının arttığını hep beraber göreceğiz. En kısa zamanda bunun da farkına varacağız. Yakın zamanda kamu araçları olarak da kullanmaya başlayacağız. Edirne Valiliği başta olmak üzere bunu odalarımız takip edecek, vatandaşlarımız bir sıra dahilinde kuraları çıktıkça ve sayı arttıkça alacaklar. Şehrimize, milletimize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Tekrar emeği geçenlere çok çok teşekkür ediyorum. Tüm Edirneli vatandaşlarımızı da TOGG’la tanışmak için buraya davet ediyorum”dedi.

TOGG’un tanıtımına AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, İL başkanı Belgin İba ve çok sayıda partili ile vatandaşlar katıldı.

22 TC 1361 nolu plaka ile trafiğe çıkan aracın Edirne'nin fathi anlamına yakışan rakamlardan oluştuğu belirtildi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30