banner78
banner25

Edirne'de ki okullarda vaka görülmeye başlandı!

1.5 yıldır yüz yüze eğitimden uzak olan öğrencilerin eğitim ve öğretime başlamaları ile beklenen sorunlarda baş göstermeye başladı.

Edirne’de bazı okullarda pozitif vakalar çıkması üzerine 2 okulda sınıf karantinası uygulaması yapıldı.

Edirne Veli Der Başkanı Benay Gürsel Edirne merkezde bulunan 2 okuldaki sınıflarda pozitif vaka görülmesi üzerine sınıflarda karantina uygulamasına başlandığını belirtti.

Gürsel yaptığı açıklamada; okulların kapalı kaldığı süre içinde yüz yüze eğitime başlanması yönünde sürekli olarak talepleri odluğunu ancak alınacak tedbirlerin uygulanması konusunda sorunlarla karşılaşmayı beklediklerini belirterek sorunun sadece maske, mesafe, hijyen ile aşılamayacağını buna aşı, toplu ulaşım ve havalandırma gibi konularında eklenmesi gerektiğin söyledi.

Okullarda dağıtılan maskelerin kalitesiz olduğunu ve çocukların yüz yapısına uygun olmadığını söyleyen Benay Gürsel; “ İlkokul ve ortaokullara da aynı standartlarda maske verilmiş olması, çocukların yüzüne uyumlu maskeler değil. Yetkililer bu konuda acil girişimde bulunmalı.Mesafe, inanın ki söylendiği gibi okullarda 2 metrelik mesafenin korunabilmesi mümkün değil. Sınıflar şu anda en az 30 ile 36 kişi arasında. 2 metre mesafeyi bırakın, artık çocuklar dip dibe, iç içe. Sadece sınıflarda da değil, 600-700 kişilik okullarda öğrenciler bir anda çıktığı zaman koridorlar, kantin, tuvaletler doluyor. Biz burada bu mesafeyi sağlayamıyoruz maalesef”dedi.

Okullarda hijyeni sağlayacak en önemli unsurların başında hizmetlilerin geldiğini ancak Edirne’de bazı okullarda hizmetli personel olmamasının sıkıntılar yarattığını belirterek “hijyen olmazsa olmazımız, ancak İş Kur’a bağlı olarak temizlik personellerinin okullara ulaştırılmalarını bekliyoruz. Güvenlik görevlileri de çok önemli. HES kodunun sorgulanma ilkesi vardı, şu anda okullara giren çıkanların HES kodu sorgulama olasılığı yok. Çünkü güvenlik görevlileri yok. İsteyen girip çıkabiliyor”dedi ve problemlerin çözümü konusunda önerilerini sıraladı.

Ek dersliklerin sağlanması gerektiğini ve ek atama öğretmenlerinin atamalarının yapılması gerektiğini belirten Gürsel “ders sürelerinin azaltılması çok önemli. Ders sürelerini 10 dakika azaltırsak 40 dakikadan 30’a çekersek ilkokuldaki bütün sınıfların öğlen eve gitmesi anlamına geliyor. Bizim buradaki öğrencilerimiz liseler 8.30 da derse giriyorlar, 16.30’da çıkıyorlar. Günde 8 saat okuldalar. Bu pandemi dönemine uygun bir davranış şekli değil. Bu çocukların yoldan geldiğini de düşünürsek, çocuklar yaklaşık 9 saat maskeyle duruyorlar, pandemi koşulları içinde kalabalık ortamlarda bulunuyorlar. Biz eğitimi yüz yüze devam ettirmek istiyorsak ki istiyoruz, yapılacak şey ders süresi ve sınıf mevcutlarının azaltılması noktasında önemli olan durumlar”dedi.

Edirne’de 2 sınıfta pozitif vaka görüldüğü belirten Gürsel “Edirne’de şu anda 2 sınıf karantinada. Ancak diğer okullardan da pozitif vaka haberlerini maalesef alıyoruz. Biz daha önce bu önlemlerin alınmasını istiyorken; vakalar 14-15 gün geçtikten sonra yavaş yavaş başlar diye düşünüyordum ama Edirne’de çok hızlı oldu vaka artışı.Bir sınıf içinde ilk vaka çıkarsa herhangi bir şey yapılmıyor o kişi karantina altına alınıyor. Çocuklar gözlem altında tutuluyorlar 14 gün boyunca. Sınıfa giren öğretmenler de o şekilde. Aynı sınıfta ikinci bir vaka çıkarsa eğer direkt olarak sınıf kapatılıyor yani bütün öğrenciler karantinaya alınıyor”ifadelerini kullandı.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30