banner137
banner25

Edirne "CoronaVac" aşısında en iyi alt yapıya sahip!

Çin'den getirilen koronavirüs aşısı “CoronaVac” Sağlık Bakanlığı İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu acil onayını aldıktan sonra uygulamaya başlandı.Geçtiğimiz gün Edirne’ye Sağlık Bakanlığı'nın tam donanımlı soğuk hava araçlarıyla getirilen ve 2 ila 8 derecede tutulmak kaydıyla depolara alınan aşılar dün sabah itibari ile sağlık çalışanlarına vurulmaya başlandı.

Edirne'de ilk etapta Merkezi Hekim Randevu Sistemi'ne ( MHRS) kayıt yaptıran 650 sağlık çalışanına uygulanacak olan Covid-19 aşısında Edirne Türkiye’de bir rekora imza atarak alt yapısı en uygun olan ve en çabuk şekilde aşılama yapan il olarak görünüyor.

Edirne Sultan 1'inci Murat Devlet Hastanesi'nde 12 odada uygulanan Covid-19 aşısı Sağlık Bakanlığı tarafından sabah 08:00 ila 24:00 saatleri arasında vuruluyor.Sağlık Bakanlığı alt yapısına bağlı özel bir uygulamayı telefonlarına indiren ve e-nabız veya MHRS sistemi üzerinde okutulan barkod’la alınan onay sonrası vurulan aşının büyük bir kısmı planlanan program öncesinde tamamlanmış durumda.

Edirne il genelinde hastane çalışanları,temizlik elemanı,güvenlik ve diğer personelin yanında 10 bine yakın sağlık çalışanı olduğunu,bunların arasında Diş hekimleri,eczacılar ve çalışanlarının da bulunduğunu belirten İl Sağlık Müdürü Dr.Mustafa İshak Yıldırım, uygulamanın 2 hafta içinde tamamlanmasının öngörüldüğünü,ancak bu süreden önce aşılamanın tamamlanabileceğini kaydetti.

Aşının güvenilir olduğunu, bu nedenle kimsenin tedirgin olmaması gerektiğini söyleyen Yıldırım, “Aşı inaktif, yan etkisi oldukça düşük. Güvenilir bir aşı, o yüzden kimse tedirgin olmasın, rahatlıkla aşınızı olabilirsiniz”diyerek hastane çatısı altında çalışan sağlık çalışanlarının ilk doz aşılamalarının hemen hemen tamamlandığını bugün itibari ile biteceğin kaydetti.

İstanbul’dan aşıları getiren ekip ise Edirne’nin bu konuda alt yapısı dört dörtlük olan iller arasında sayılı olduğunu ve böyle bir alt yapının başka illerde bulunmadığını ifade ettiler.Edirne İl Sağlık Müdürü Dr.Mustafa İshak Yıldırım ve ekibinin aşı gelmezden önce gerekli alt yapıyı yaptıkları ve sistemli bir şekilde uygulamaya geçtikleri biliniyor.

Öte yandan Trakya Üniversitesinin ise aşılama konusunda yetersiz kaldığı, birçok sağlık personelini aşılama için Sultan 1'inci Murat Devlet Hastanesi’ne gönderterek burada aşılattığı edinilen bilgiler arasında yer alıyor.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30