banner137
banner25

Edirne Barosu’ndan “özgürlük ve bağımsızlık” vurgusu!

Pandemi nedeniyle 4 kez ertelenen Edirne Baro seçimlerinin 48’inci olağan genel kurulu sonrası başkanlık koltuğuna oturan Edirne Baro Başkanı Avukat Tacettin Sivrikaya manidar bir çalışmaya imza atarak Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün veciz bir sözünü Baro Binası dış duvarına yazdırarak meslektaşlarından büyük takdir topladı.Baro camiasında kısa sürede yankı bulan çalışmada Baro’nun Adliye tarafına bakan duvarına yazdırılan Atatürk’ün veciz sözü “Özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir”yazısı büyük ilgi gördü.

Baro yönetiminin göreve gelir gelmez başlattığı çalışmanın bununla kalmayıp devam edeceğini söyleyen Baro Başkanı Av.Tacettin Sivrikaya “bizim Edirne barosu olarak çizgimiz belli.Yüzyıldır bu çizgiden hiç bir zaman çıkmadık, he zaman da bu çizgimizi muhafaza ettik. Baro binamızın duvarındaki boşluk dikkatimizi çekiyor ve bir şeyler yapmayı düşünüyorduk.Başkan yardımcım Av.Gökhan Karakoç böyle bir fikirle geldi ve yönetime sunduk.Yönetim kurulundaki arkadaşlarımız oy birliği ile karar bağlayarak uygulamaya geçtik.Ben Ankara’da toplantıdayken uygulanmış ve geldiğimde gördüm ve çok gururlandım.Yıllardır Atatürk değerlerine özlem var ve bu değer giderek artıyor.Bu dün nasılsa bugünde öyle.Hangi dönem olursa olsun bu hep böyle artarak devam edecek. Edirne Barosu’da bu çizgiden asla ödün vermeden,değerlerine bağlı kalarak devraldığı bayrağı daha da yukarı taşıyacak”ifadelerini kullandı.

Çalışmanın fikir babası Av.Gökhan Karakoç ise “Kuruluşu Cumhuriyetimizle yaşıt Edirne Barosu, Devletimizin banisi, Ulu Önderimiz, ölümsüz kahraman Mustafa Kemal Atatürk’ün dün olduğu gibi, bu günde izindedir. Atatürk devrimlerinin ışığı ile aydınlanan Edirne Barosu ve O’nun kıymetli mensupları, şartlar ne olursa olsun Atamızın gösterdiği hedefe ilk günlü kararlılıkla yürüme istek ve azmindedir!”dedi ve çalışmanın ilgi görmesinin kendilerini gururlandırdığını ifade etti.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30