banner137
banner25

Edirne Barosu, televizyon dizilerinin takipçisi olacak!
Edirne Barosu Başkanı Özgür Yıldırım, dizilerde avukatlık mesleğinin imajını zedeleyici yayınlar yapılmasına izin vermeyeceklerini belirterek, ''Bu tip yayın ve yapımlar hakkında gereğini yapacağız'' dedi.
Genel kurulda başkanlığa seçilen Yıldırım, baroda düzenlediği basın toplantısında, 33 yaşında baro başkanı seçilmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi.
''Çok mutluyum, çok heyecanlıyım'' diyen Yıldırım, ''Beni bu göreve layık gören meslektaşlarıma teşekkür ederim. Beni Türkiye'nin en genç baro başkanı yaparak onurlandırdılar. Tüm avukat arkadaşların emrinde ve hizmetindeyim'' şeklinde konuştu.
Türkiye'de bazı televizyon kanallarının avukatlık mesleğinin imajını zedeleyici programlar yaptığını öne süren Yıldırım, televizyon programlarının takipçisi olacaklarını bildirdi.
Avukatların polis veya jandarma gibi kolluk görevlilerinden azar işiten ve hor görülen kişiler olarak gösterildiğini ileri süren Yıldırım, şöyle devam eti:
''Avukatlar, dizilerde oynayan başrol oyuncularının ayağına, müvekkilinin ayağına giden bir meslek grubu olarak yansıtılıyor. Bundan sonra Türkiye'deki diğer baroları da bu tip dizilere tepki göstermeye davet ediyorum. Bu işler bu kadar ucuz ve kolay değil. dizilerde avukatlık mesleğinin imajını zedeleyici yayınlar yapılmasına asla izin vermeyeceğiz, bu tip yayın ve yapımlar hakkında gereğini yapacağız.''
Yıldırım, baroda görevli kadın avukatlara olumsuz tavır takınanların karşısında olacaklarını sözlerine ekledi.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30