banner137
banner25

Ecz.Ciravoğlu "Edirne'nin üzerindeki tozu kaldırmaya geliyoruz"

Ciravoğlu; Edirne’yi bir mücevhere benzeterek, mücevherin üzerinin tozlu olduğunu ve “o tozu kadırmaya geliyoruz”dedi.

Yaklaşan yerel seçimler öncesinde partilerde aday adaylığı açıklamaları devam ediyor. Cumhuriyet Halk Partisi'nin aday adayları arasında güçlü isim olarak bilinen ve Genel Merkez tarafından her daim takdir edilen, partisinin ilkelerine bağlı kalan Edirne halkının da gönlünde taht kuran Eczacı Şükrü Ciravoğlu bugün partisinin merkez ilçe başkanlığında saat 12.30'da aday adaylığı açıklamasında bulundu. Baskı altında kalmayan ve CHP’ye gönül veren gerçek Cumhuriyet Halk partililerinin aday adaylığı açıklamasında Şükrü Ciravoğlu'na destek vermesi gözlerden kaçmadı. Şatafat'tan, gösterişten uzak Cumhuriyet Halk Partisi'nin üyelerine yakışan bir nitelikte gerçekleşen açıklamada Şükrü Ciravoğlu kurduğu cümlelerle dikkat çekti. “Bir kurumsal baskı olmaksızın Özgür iradesi ile bizlerle birlikte olan ülkemizin aydınlık yüzünü temsil eden güzel insanlar hoş geldiniz” diyerek başladığı sözler parti içerisindeki düzenin adeta göstergesi oldu.

Ciravoğlu salonda bulunanlara hitaben yaptığı konuşmasında neden aday adayı olduğunu açıklayarak şunları söyledi.

“Şehrimiz Edirne tarihi mirası, tarihi dokusu, tarihi eserleri, camileri Selimiye gibi UNESCO Dünya Kültür Mirası eseri, nehirleri, kervansarayları, eğitim kurumları, jeopolitik konumu, verimli toprakları, eğitimli, çağdaş ve üretken halkıyla bir mücevherdir. Biz mücevher'in üzerindeki tozu kaldırmaya, halkın içindeki umutları, gençlerin hayallerini ve dinamizmini büyütmeye, belediyenin mali ve insan gücüyle kurumların ve halkın gücünü birleştirmeye, hizmetlerin kalitesini, verimliliğini, kalkınan, büyüyen, gelişen ve değişen Edirne için kullanmaya, Edirne halkının parasını Edirne halkı için harcamaya, harcanan her kuruşun hesabını şeffaf bir şekilde halkımıza vermeye, Edirne'ye gönül vermiş, Edirne'yi yuva ve yurt olarak sahiplenmiş, halkımızı ötekileştirmeden, sevgiyle ve saygıyla kucaklamaya, belediyeyi halkın sorunlarının çözüm merkezi haline getirmeye, kaynak tüketen, kaynak aktaran değil kaynak üreten, kaynakları verimli ve üretken kullanan, yatırımları bilimsel verilere uygun, yerinde, yararlı, kaliteli ve hesaplı yapmaya, onurlu bir şekilde görev almaya, onurlu bir şekilde hizmet etmeye talibiz”dedi.

Belediye’nin işleyişine dairde konuşan Ciravoğlu “ bir işletmeyi değiştirmek için çalışanların düşüncelerini davranışlarını değiştirmek gerekir. Kurumun başarısı yönetim kadrosuna ama öncelikle de sorumluluk ve yetkiyi taşıyan kişiye bağlıdır. Başarı ancak takım çalışması ile mümkündür. Takım çalışmasında sorumluluklar eşit paylaşılmalı, yetkiler halkın çıkarları doğrultusunda seçilenlerce denetlenmeli ve yapılan harcamaların hesabı halka verilmelidir. Biz burada kapsayıcı belediyecilikten söz ediyoruz. İnsani gelişmeye sahip, özgür insanların Edirnesinden söz ediyoruz. Kentte üretilen rantı birkaç kişi tarafından paylaşılan değil rantı tabana yayan, herkesi kapsayan bir belediyecilik anlayışından söz ediyoruz. Edirne gelişmek, değişmek ve yenilenmek zorundadır. Edirnelileri daha iyiye, daha güzele ulaştırmak için sivil toplum kamu kitle örgütleri ve halkımızla birlikte planlı, paylaşımcı, katılımcı yönetimi kuracağız. Edirne'yi temiz havasıyla, temiz suyuyla, hızlı çabuk ve kaliteli ulaşımıyla yeşil alanlarıyla, sosyal ve kültürel yapılarıyla, tarihi ve turistik değerleri ile halkın tüm kesimlerinin hizmetine sunmak için var gücümüzle çalışacağız. Edirnemizin doğal güzelliklerine, yeşil alanlarına, toprağına, nehirlerine sahip çıkacağız. Meriç ve Tunca nehirleri ile kentimizi özdeşleştireceğiz. Gençlerimizin enerjilerinin hayallerinin ve umutlarının yok edilmesine göz yummayacağız. Emeklilerimizin, yaşlılarımızın ve tüm halkımızın kirlilik ve gürültü içinde yaşamalarına göz yummayacağız. Biz yönetimde ahlakı ve aklı toplumun tüm her hizmetinde rehber edineceğiz”dedi.

Gelişmiş ülkelerdeki başarıya dikkat çeken ve bunun 3 ana nedeni var diyen Ciravoğlu “gelişmiş ülkelerde toplumun gelişmişliğini anlatmak adına üç tane ana unsur var. Birincisi çağdaş ve sağlıklı toplum, ikincisi kaliteli yaşam, üçüncüsü demokrasi. Bunlar bir toplumun gelişmişliğini gösteren olmazsa olmazlardır. Ama bunların da oluşabilmesi için üç tane ana temel taşı lazım. 3 ana unsur. Bunlar bir bilim, iki hukuk, üç yönetim anlayışımızın olmazsa olmazı ve asla vazgeçemeyeceğimiz ilkeleri olacaktır. Halkın zararına olan hiçbir eylemde ve uygulamada kimseye ödün vermeyeceğiz. Partimizin önemli değerleri özgürlük ve eşitlik temelinde dürüst, çalışkan, sayılan, tutarlı, insana değer veren çevreye duyarlı kent kimliğimizi ön planda tutan ve halkla birlikte yönetmeyi ilke edinmiş bir anlayışla temel ve vazgeçilmez duyarlılıklarımızdır. Atatürk ilke ve devrimleri üzerine kurulu solun evrensel değerleri, içselleştirilmiş sosyal demokrat bir parti olarak Cumhuriyet Halk Partisi'nin yerelde ve genelde var gücümüzle çalışmaya hazırız. Ülkemize ve Edirnemize hizmet yolunda birlikte yürümek azim ve kararlılığı ile hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum”dedi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30