banner137
banner25

Eczacılar odasında yeni dönem!

39.Bölge Edirne Eczacı Odası'nın 11-12 Eylül’de yapılan 13. Olağan Seçimli Genel Kurulu sonrasında seçimi kazanan Ecz. Gürkan Kılıçcıgil mazbatasını aldıktan sonra bugün yönetim kurulu ile beraber basının karşısına çıkarak yönetimini tanıttı.

206 üyesi bulunan odanın genel kurulunda tek listeyle seçime gidilirken Ecz. Gürkan Kılıçcıgil başkanlığındaki Yönetim; Ecz. Özlem Dinçer, Ecz. Murat Sezginer, Ecz. Ebru Kale ve Ecz. Ceyda Varlı'dan oluştu.

Eczacılar Odası’nda yapılan toplantıda açıklamayı Divan Başkanı ve oda kurucu başkanı Eczacı Şükrü Ciravoğlu yaptı. Ciravoğlu açıklamasında yasa gereği mevcut oda başkanı Ecz.Uygar Güler ve ekibinin divan heyetine devredildiğini ve seçim sonuçlanan kadar idarenin divanda olduğunu belirterek “Pazar günü 12 Eylül’de yapılan seçimlerde yeni yönetim kurulu seçilmiş bulunmakta.Dün itibari ile merkez ilçe seçim kurulunun mazbataları vermesiyle yeni yönetim kurulunun seçilmesi resmiyet kazanmış oldu. 6643 sayılı yasa gereği divan başkanlığında olan yönetiminde bugün yaptığımız toplantı ile yeni seçilen yönetim kuruluna devrettik. Onlarda kendi arasında gizli oyla görev bölümü yaptılar.Görevi devreden geçmiş dönem başkanımız Uygar Güler’e teşekkür ediyorum ekibiyle birlikte. Pandemi döneminde birinci basamak sağlık örgütü olarak eczacılar da çok zor günler geçirdiler. Tedirgin, yoğun ve büyük bir mücadele içinde aylar geçirdik. Sonuçta bugünlere geldik. Bu süreç hala devam ediyor ama bundan sonra bir yandan pandemiyle mücadele edilirken diğer yandan da Türkiye’nin önemli meslek örgütlerinden biri olan Türk Eczacıları Birliği’nin 39’uncu Bölge Edirne Eczacı Odası kendi idari görevlerini yürütmeye devam edecek. Arkadaşlarımızın başarılı olacağına inancımız tam. Genel Kurulda gösterilen teveccüh de hem kendilerine olan güveni göstermiş oldu firesiz olarak hem de tabanın ve ilçeleriyle birlikte Edirne ilindeki eczacıların örgütüne ne kadar sahip çıktığını göstermiş oldu. Bu bir anlamda asli görevimiz olan halkın sağlığına hizmet konusunda da bize her zaman olduğu gibi umut ve güven vermektedir. Kendilerine başarılar diliyorum.” dedi.

Edirne Eczacılar Odası’nın yeni başkanı Eczacı Gürkan Kılıçcıgil, gerçekleştirilen seçimde kendilerine güvenen üyelere teşekkür etti.

Kılıçcıgil, “12 Eylül Pazar günü yapılan seçimde üyelerimizin bizlere göstermiş olduğu güven ve destek için onlara teşekkür ediyorum. Başta yönetim kurulu olmak üzere göreve seçilen tüm kurullardaki arkadaşlar bu destek ve güvene layık olmak için elinden geldiğince çalışmalarına başlayıp devam edecekler. Geçen dönemde görev alan 2 tane meslektaşım, yönetim kurulunda bizlerle beraber olamayacak. Değerli Oda Başkanım Uygar Güler ve Saymanımız Emine Çebe bu dönem bizde denetleme kurulunda görev alacaklar. Onlara özel bir teşekkürde bulunmam gerekiyor. Çünkü pandemi gibi çok olağanüstü koşullarda elini taşın altına koyup çok yüksek standartlarda çalışmalar yaptılar. Çok büyük bir özveriyle gerçekleştirdiler bunları.” ifadelerini kullandı.

Kılıçcıgil ayrıca yeni dönemde yapacakları çalışmalar hakkında da bilgi verdi. Kılıçcıgil, “Nöbetlerde eczanelerin bulunmasıyla ilgili olarak yaşanan sıkıntıların farkındayız. Bununla ilgili olarak bir çalışmamız olacak. Belediyeden ve Valilikten bu konuyla ilgili destek de isteyeceğiz. Bazı bölgelerde özellikle de Keşan’da yaz dönemlerinde nöbetçi eczanelerle ilgili sıkıntılar olduğunu duyuyoruz. Bununla ilgili olarak ilerleyen dönemde hızlı bir şekilde aksiyon alacağız. Aynı şekilde Tabipler Birliği’yle, Aile Hekimleri Birliği’yle beraber çalışmalarımız olacak. İnşallah onlarla diyaloğu arttırarak vatandaşların sağlık hizmetine erişimi noktasında üzerimize düşen ne varsa fazlasıyla yapacağız.” şeklinde konuştu.

Geçmiş dönem başkanı Eczacı Uygar Güler ise, yeni başkan Kılıçcıgil’e başarılar diledi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30