banner137
banner25

Eczacılar odası başkanı "ilaç stoklarımızı etkilemiyorlar!"

Edirne Eczacılar Odası Başkanı Eczacı Gürkan Kılıçcıgil,Bulgaristan’dan gelen ve eczanelerden alış veriş yapan vatandaşların ilaç stoklarını etkileyecek düzeyde alış veriş yapmadıklarını, aldıkları ilaçların reçetesiz satışı yapılan ağrı kesici ve gribal enfeksiyon ilaçları,gıda takviye ilaçları ile kozmetik ürünleri olduğunu kaydetti.
Döviz kurunda yaşanan hareketlilik nedeniyle Türk lirası değer kaybetmeye devam ederken,komşu ülke Bulgaristan’dan gelen vatandaşların Edirne’de alış verişlerini yapması ilaç ve benzeri ürünlere yoğun talep göstermesi ilaç stoklarında sıkıntı yaşabileceği söylemlerini öne çıkarınca Edirne Eczacılar Odası Başkanı Eczacı Gürkan Kılıçcıgil konuyla ilgili açıklama yaptı.
Bulgar vatandaşların aldığı ilaçların Türkiye’de yok satan kalem ilaçlardan olmadığını söyleyen Kılıçcıgil, “Bölgemiz de, Edirne’mizde özellikle Türk lirasının değer kaybetmesinden dolayı iğneden ipliğe, deterjandan, gıda takviyesi ürünlere, Kozmetik malzemelere, belli oranda ilaçlara yoğun bir talep yaşanıyor. Malum şu anda Türkiye'de ilaç konusunda genel bir sıkıntı yaşanıyor ama bölgemiz de şu anda onunla ilgili ciddi boyutlara ulaşacak bir sıkıntı söz konusu değil”dedi.
Bulgar vatandaşlarının aldığı ilaçların  Türkiye’de yok olan ilaçlar olmadığının da altı çizen eczacı Kılıçcıgil ; “Zaten bunlar olmayan ilaçlar ve ithal kalemler yüksek oranda da reçete ile satışı olan ürünler. Vatandaşımızın ilaca reçetesi ile ulaştığı ürünler. Bu dönemde Bulgar vatandaşların Edirne'ye olan ilgisi döviz kurunun oldukça yüksek olmasından kaynaklı. Özellikle bölgede bu gıda takviyelerine, bağışıklık sistemini destekleyecek ürünlere malum dünyada da satılan dermo kozmetik ürünleri var, onların da fiyatları Türkiye'de oldukça ucuzladı. Bulgar vatandaşlarının kendi ülkelerinden değil, bunları Türkiye'den almayı tercih ediyorlar. Bunun yanında ufak tefek tabii ki birkaç ilaç da kullanıyorlar. Onların sağlık sisteminin bozukluğundan kaynaklı onların oralarda bulamadığı ilaçlar var. Onları da bizden temin ediyorlar. Onlar bizim için stoklarımızda sorun olan Türkiye genelinde yok olan ilaçlar değil”dedi.
Bulgaristan ‘dan Edirne’ye gelen Bulgaristan Türkü Zeynep Çakır ve kız kardeşleri alış veriş için girdikleri eczaneden aldıkları ilaçların genellikle ağrı kesici ve soğuk algınlığı ilaçlar olduğunu belirterek “baş dönmesi için ilaç alıyorum.Onlar zaten reçetesiz bir şey vermiyorlar. Reçetesiz ne veriyorlar onu alıyoruz”diyerek Bulgaristan’da bir ağrı kesici ilacın 5 leva yani 50 TL olduğunu,Türkiye’de ise 5 lira olduğunu kaydetti.
Bulgar vatandaşı olan Bulgaristan Türkü Neriman Çakır’da aldıkları ilaçların reçetesiz olan ilaçlar olduğunu söyleyerek memnun olduklarını ifade etti.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30