banner78
banner25

Eczacılar merdiven altı üretimlere dikkat çekti!

Edirne Eczacılar Odası yaklaşan Eczacılık günü nedeniyle bir araya gelerek açıklamalarda bulundular.

Edirne Eczacılar Odası’nda yapılan basın açıklamasında başkan Ecz.F.Uygar Güler bilimsel eczacılığın 182 yıldır var olduğunu ve bunu pandemi nedeniyle 2 yıldır buruk kutuladıklarını belirttiler.Pandemi sürecinde hayatlarını kaybeden eczacı arkadaşlarını unutmayan eczacılar,bu uğurda 415 sağlık çalışanından 50’sinin meslektaşları olduğunu ve 11 tanesinin ise eczacı teknisyeni olduğunu kaydettiler.

Edirne’de de Ecz. Süreyya Zıpkınkurt ve Ecz. Tevfik Fikret Atılgan’ı pandemiye kurban verdiklerini hatırlatan başkan Ecz.F.Uygar Güler “meslek büyüklerimizi pandemiye kurban vermiş olmanın derin üzüntüsü içindeyiz. Onların nezdinde tüm sağlık şehitlerimizi saygı ve şükranla anıyoruz”ifadelerini kullandı.

Eczacıların bu süreçte kesintisiz ilaç ve sağlık danışmanlığı hizmeti vermenin yanında ücretsiz maske ve grip aşısı dağıtımında aktif rol oynadığını belirten oda başkanı Ecz.F.Uygar Güler “hasta danışmanlığı ile bilgi kirliliğinin önüne geçmeye çalışarak sağlık sistemine katkı sağlamak için her türlü fedakarlığı yaptık ve yapmaya da devam ediyoruz.Üzülerek belirtmek isterim ki pandemi ortamını fırsata çevirmek isteyenler, özellikle internet ortamında saklama ve dağıtım koşulları denetlenemeyen takviye edici gıdalar , merdiven altında ruhsatsız üretilmiş maske ve dezenfektanlar pazarlayarak halk sağlığını tehdit ettiler. Bu noktada güvenilir ürün ve güvenilir bilginin eczaneler olduğunu halkımıza bir kez daha hatırlatmak adına çalışmalar yaptık. Yasa koyuculardan internetten satışı yapılan bu ürünlerle, özellikle takviye edici gıdalarla ilgili bir düzenleme beklemekteyiz”dedi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30