banner78
banner25

Düpedüz yol gaspı!

Edirne Şükrüpaşa mahallesi Bahriye Üçok caddesi üzerinde bulunan bir sitenin yıllar önce yapılan imar uygulaması ile vatandaşa ve belediyeye ait yolu gasp etmesi ve sonrasında terk etmemesi bazı vatandaşların mağdur olmasına neden oluyor.

Şehir imar planlarında açıkça yol olduğu görülen ancak o dönemde bazı kişilerin görmezden gelerek yol üzerine söz konusu sitenin imar hatlarını taşacak şekilde yapması bugün çok sayıda kişinin mağdur olmasına neden oluyor.

1404 ada 72 parsel ile 1404 ada 47 parsel de Adalet Kasrı sokak ile Bahriye Üçok caddesi arasında kalan yaklaşık 100 metre uzunluğundaki yol maalesef sitenin kendi arazisi gibi davranmasından dolayı yol olarak vatandaşların kullanımına açılamıyor.Yolun başında bulunan çıkmaz sokak tabelası ise belediyenin kendisi ile çelişmesine neden oluyor.Tabelayı koyan Edirne Belesiyesinin ise imar hattında yol olarak görünen alana bu tabelayı koyması şaşkınlık yaratıyor.Yolun sonuna doğru 1404 ada 47 parselde bulunan sitenin duvarı ve çam ağaçlarını olması yolun bittiği anlamına gelsede imar planlarında yol olarak işli olduğu gerçeğini gizleyemiyor.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın da yaklaşık 7 yıl önce gelerek yerinde incelediği ve yolun açılması konusunda talimat vermesinin üzerinden geçen zamana rağmen hiçbir işlem yapılmaması eleştiri konusu oldu.

Çevre sitelerde oturan sakinlerin söz konusu yolun açılmasını istediği ancak yol gaspı yapan 1404 ada 47 parselde bulunan siteye ait bazı kat maliklerinin belediyeye yakın isimlerden oluşmasından dolayı yolun unutturulmaya çalışıldığı iddia edildi.

Yıllardır yol olarak kullanılması gereken alanın kapalı tutulması ve açıkça yol gaspı olarak nitelendirilen bu durum karşısında yetkililerin ne yapacağı merak konusu.

Yol üzerinde site imar hattı içindeymiş gibi zamanında ekilen çam ağaçlarının olması ve yolun açılmaması için dikilmiş olduğu yönündeki iddialarda belediyenin elini zayıflatarak işlem yapmamasına neden oluyor.

Mahalle sakinleri ise gerekirse durumu yargıya taşıyarak işlem yapacaklarını ve gerek belediye gerekse site sakinleri hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını kaydettiler.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30