banner137
banner25

Dünya'da ilk olacak!
Saros Körfezi'ndeki su altı tarih müzesinin ikinci etap çalışmaları kapsamında Çanakkale Savaşı'nda kahramanlaşan Seyit Onbaşı'nın heykeli törenle su altına indirilecek.
Keşan ilçesine bağlı İbrice Limanı'na 10 dakika mesafedeki Saros Körfezi'nin kuzey bölgesinde önceki yıl oluşturulmaya başlanan müze için yapay resiflerin hazırlanması devam ediyor.
Edirne Saros Turizm Altyapı Hizmet Birliği'nce yürütülen Saros Yapay Resif Projesi'nin teknik danışmanı, profesyonel dalış eğitmeni Savaş Yapman, yaptığı açıklamada, müzenin ikinci etap çalışmaları için yapılan yapay resif ve heykellerin 11 Ekim Perşembe günü düzenlenecek törenle denize indirileceğini söyledi.
Daha önce Seyit Onbaşı'nın kullandığı topun da aralarında bulunduğu 400 yapay resifin denize bırakıldığını anımsatan Yapman, ''Seyit Onbaşı'nın heykelinin de yer aldığı asker resiflerini, Türk askerinin yaralı Anzak askerini taşımasının canlandırıldığı resifleri suyla buluşturup, denize bırakacağız'' dedi.

-İlk resif Bakan Günay tarafından denize indirilmişti-

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Seyit Onbaşı'nın Çanakkale Savaşı'nda kullandığı kara topunun dökümden benzerini 5 Ağustos 2010'da vinç yardımıyla Ege Denizi'nin derinliklerine indirerek çalışmaları başlatmıştı.
Günay, topun indirilişini ve denizin derinliklerindeki görüntüsünü dalgıçların çekimiyle geminin kamarasında canlı izlemişti.
Müzede özel malzemelerden yapılan deniz yıldızı biçiminde 2 bin 500 metrekarelik bir kapalı, iki adet de açık müze alanı yer alacak. Suyun altında gerçek savaş sahneleri canlandırılacak, deniz yıldızının her kolu bir devleti temsil edecek.
Çanakkale Savaşı, su altındaki heykellerle, panolarla, figürlerle ve resimlerle tasvir edilecek.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30