banner137
banner25

Kapıkule Sınır Kapısı'nda minibüsünde bulunan çok sayıda mermi ve silahı ''düğünde ateş etmek'' için yurda soktuğunu öne süren sanık 8 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı.
Edirne 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya minibüsündeki silah ve mermilerle yakalanan tutuklu sanık Mehmet Altıntaş ile tutuksuz yargılanan eşi Fatma Altıntaş ve sanık avukatları katıldı.
Altıntaş, savunmasında suçlamaları kabul etmeyerek, ''Bu tür mermi ve silahların taşınmasının suç sayıldığını bilmiyorum. Ben Karadenizliyim, bizim oralarda düğünler 2 gün 2 gece sürer ve düğünlerde silah atılır. Silah ve mermileri düğünlerde atmak için almıştım. Eşimin ve diğerlerinin silahlardan haberi yok. Beraatımı talep ediyorum'' diye konuştu.
Fatma Altıntaş ise silahlardan haberi olmadığını öne sürerek, beraatını istedi.
Mahkeme heyeti, ''Ateşli Silahlar Kanunu'na muhalefet etmek'' suçundan Mehmet Altıntaş'ı 8 yıl 9 ay hapis ve 15 bin lira adli para cezasına çarptırdı, Fatma Altıntaş'ın ise beraatına karar verdi.
Geçen ay Kapıkule Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye giriş yapan Mehmet Altıntaş'ın minibüsünde yapılan aramada 21 bin 432 adet dolu tabanca mermisi, 155 adet uzun namlulu yivli dolu tüfek fişeği, 1 adet uzun namlulu yivli boş tüfek kovanı, 190 adet kuru sıkı kapsül, 48 adet havai fişek ucu, 3 adet tabanca, 2 adet makineli tabanca, 1 adet havai fişek sevk tabancası, içlerinde 34 mermi bulunan çeşitli tabancalara ait 7 adet şarjör ele geçirilmişti.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30