banner78
banner25

Dönemin belediye başkanı AY; "eline zembil alan Kırkpınar'a gelmemeli!"

Bu yıl 661’ncisi düzenlenecek olan Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri öncesinde konuşan 1984 ve 1989 yılları dönemin belediye başkanlığı görevini yapmış yağlı güreş sevdalısı İbrahim Ay Kırkpınar’a eline zembil kapanın gelmemesi gerektiğini belirtti.

Her yıl güreşçi enflasyonu yaşandığı için gerek belediyeye gerekse izleyene sıkıntı yaşatan pehlivan fazlalılığının yapılacak bir düzenleme ile eritilebileceğini ve dualı çayıra sadece ülke genelinde yapılan güreşlerde dereceye girenlerin katılmasının daha anlamlı olacağını aktaran dönemin belediye başkanı eczacı İbrahim Ay; “Kırkpınar’ deyince herkesin durması lazım. Salavat getirmesi lazım, Kırkpınar’dan bahsederken. Çünkü Kırkpınar 600 küsür yıldır süre gelen tarihimizin, örfümüzün, adet ve ananemizin devam ettirildiği bir spor dalı. Daha doğrusu Peygamber sporu. Kırkpınar Yağlı Güreş’in olimpiyatıdır. Şaka değil. Neden? Kırkpınar’ın Başpehlivanı, Türkiye’nin Başpehlivanıdır. Madem olimpiyat diyoruz, diğer şampiyonalara nasıl gidiliyor? Elenerek gidiliyor, değil mi? Şu an Kırkpınar’a 3 bin tane pehlivan geldi. Ne olacak? Kargaşa olacak. Pehlivanlar bir birlerinin üstlerine binecekler, kaliteli güreş olmayacak. Kırkpınar’da kaliteli güreş istiyorsak, geçtiğimiz yıllarda Türkiye’de gerçekleşen 177 yahut 200 güreş organizasyonu vardı. Büyüklerimiz oturur konuşurlar. Derler ki, ’10 yöre güreşine katılmış olanı alırlar, ilk 4’e giren mi, il 8’e giren mi? Yine onlar kararını versinler. Bu kadar kişiyi eleyerek Kırkpınar’a getirsinler. Her zembilini alan buraya gelip de en yakından Kırkpınar’ı seyretmesin. Adam peşrev yapmasını bilmiyor, Kırkpınar’a geliyor. Bu pehlivan enflasyonu oluyor. Yazık günah değil mi?”dedi.

“Yağlı Güreş Federasyonu’nun kurulması şart”diyen Ay; “Bu iş böyle yürümez. Bu bana göre yağlı minder güreşi oluyor. Minderden gelen herkes Yağlı Güreşin otoritesi oldu”diyerek “bir an önce federasyon oluşmalı ve gereken tedbirler alınmalı” ifadelerini kullandı.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30