banner137
banner25

Dolandırılmasına ramak kaldı!

Yapılan tüm uyarı ve kamuoyu bilgilendirmelerine rağmem dolandırıcıların hız kesmediği gibi dolandırılanlarında sayısında bir azalma görülmüyor.

Hemen hemen her gün kendisini polis veya savcı gibi kimliklerle tanıtan dolandırıcılar yine yaşlı bir kadını hedef alarak sinsi planlarını uygulamaya kalktılar.

Edirne’de yaşayan 68 yaşındaki Nergün Sağlam isimli yaşlı kadını telefonla arayan dolandırıcılar kadının kişisel bilgilerine ulaşarak bazı yönlendirmeler yaptılar. Yaşlı kadın korkudan telefonda konuştuğu ve kendisini komiser olarak tanıtan kişiyle irtibatını kesmeyerek kuyumcuya gitti ve altınlarını bozdurmak istedi.

Kuyumcunun durumu fark etmesi ve yakınlarının yaşlı kadını araması ile olay büyümeden önlenmiş oldu.

Saraçlar caddesi üzerinde bulunan ve yıllarca alış veriş yaptığı için tanıdığı olan kuyumcuyla durumu konuşan yaşlı kadın altınları bozdurup fatura bilgilerini telefonla arayan kişiye iletmesi gerektiğini söyledi. Bu sırada bir yakını yaşlı kadı arayarak kendisine ulaştı ve dolandırıcıların hedefinde olduğunu söyledi. İkna olan kadın durumu polise bildirerek yardım istedi.

68 yaşında olan Nergün Sağlam “beni aradılar bir telefon geldi. Eşimin ve benim adıma ait olan TC numaralarımızın çalındığını söylediler ve üzerlerine fotoğraflarınızı yapıştırarak sizin adınıza düzenlenen bu belgelerle para çekebilirler.Bir şeyler yapabilirler ve çok zor durumda kalabilirsiniz dediler. Bunu kimseye söyleme,kimseyle paylaşma yarın anlatabilirsin dediler”diyerek kendisini kuyumcuya yönlendirdiklerini kaydetti.

Olayın olmasın engelleyen yakını ise yaşlı kadının ziynet eşyalarını üzerine aldığını ve bozdurmak üzere olduğunu aktararak son anda vazgeçirdiklerini belirtti.

Polisin olay yerine gelmesi sonrası polislerde yaşlı kadına kesinlikle telefonla arayan kişilere itibar edilememesi gerektiğini belirterek yaşlı kadını bilgilendirdi

Yaşlı kadın ilgili birime götürülerek ifadesi alındı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30