banner78
banner25

DOĞUP BÜYÜDÜĞÜ EVDE'DE TÖREN DÜZENLEDİ!

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk tüm yurtta ve dış temsilciliklerde olduğu gibi 1881 yılında doğup büyüdüğü ev olan Selanik'te de Başkonsolosluk tarafından düzenlenen törenle anıldı.

Covid-19 tedbirleri kapsamında kısıtlı sayıda katılımla yapılan törenlere Türkiye'den de Samsun Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci ve Karadeniz Rumeli Dernekleri Federasyonu Başkanı Salih Meriç, Tekirdağ Süleyman Paşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, Azerbaycan Yunanistan Dostluk Derneği Genel Sekreteri Salatin Mamedli ve Erasmus programı dahilinde Selaniğe gelen Kayseri Mesleki ve Teknik Anadolu lisesi,Tokat-Zile Fen lisesi öğrencilerinden oluşan bir grup katıldı.

Yunanistan'ın Selanik şehrinde düzenlenen törenler saat farkı nedeniyle Türkiye'den bir saat sonra başladı.Türkiye saati ile 10:05 Yunanistan saati ile 09:05'te başlayan anma törenleri Selanik başkonsolosu Efe Ceylan ev sahipliği'nde başladı.Saygı duruşu ve İstiklal marşımızın okunmasının ardından konuşmalara geçildi.

Başkonsolos Efe Ceylan burada yaptığı konuşmada "Atatürk Mustafa olarak bu evde doğdu"diyerek başladığı konuşmasında;"mesleği askerlikti ve Kemal adını aldı,cephelerde savaştı başarıya ulaştı.Belli ki hep hayalleri vardı. Ve onların peşinden başarıya ulaştı Gazi Mustafa Kemal Atatürk oldu.Ancak yanında kendisi kadar mümtaz arkadaşları, fikirdaşları vard.Gücü milletinden aldı.Türk ordularına başbuğ oldu.Milletin erine, evladına ve kadınına güveni tamdı. Onlardan kuşku duymadı en zor anda onlara dayandı.Böylece milleti ile var oldu.

Türk milleti gibi tarihi ve imanı olan bir milletin gidecek menzilinin olmaması düşünülemez.Ülkemizin Cumhuriyetin ilk yıllarından beri ve bilhassa son yıllarda katettiği mesafeler bunu göstermektedir.Her türlü zorluğa rağmen devlet ve millet olarak bütün hesaplarımız ilerlemek üzerine kurulu ve adımlarımız hızlanıyor. Elbette güven dolu bir dünyada yaşamıyoruz.İçinden geçtiğimiz orman,açıldığımız deniz tehlikelerle dolu. Ancak herkesin birbiriyle rekabet ettiği ama aynı zamanda herkesin birbirine ihtiyaç duyduğu bugünün dünyasını kavramak için bu karmaşanın esrarını çözmek zorundayız.Terör ve aşırıcılık gibi tehditlerin yanı sıra iklim değişikliği başta olmak üzere küresel riskler karşısında tüm insanlık hakikaten aynı gemide.Bununla beraber başkalarının kendi kusurlarını gizlemeye çalışırken ışıldakları üzerimize tutma gayretinde farkındayız.Her şeye rağmen 98 yıl önce kurulan genç Türkiye Cumhuriyeti o günden beri dünya uluslar ailesi içinde haysiyetli yerini ve hakkını korumak için mücadele veriyor. Bu varoluş mücadelesi tarihten aldığımız güçle sürecektir.Başta Atatürk olmak üzere İstiklal savaşımızın önderlerinin temel gayesi de buydu. Mustafa Kemal Atatürk Dünya Savaşı'nın yıkıntıları arasında bugün belki tümüyle kavramamıza imkan olmayan olağanüstü güç koşullarda tüm fikir ve benliğini önündeki sayısız seçenek arasından yalnızca Türk milleti için ortaya koydu.Onu tarihine damga vurmuş yabancı komutan ve devlet adamlarından ayıran unsur bizden olması, bize ait olması ve bizim için çalışmış olmasıdır.Ona bu yönüyle bakmazsak ve bizden olana sahip çıkmazsak eksik kalırız.Bugün her kesimden insanımızın Mustafa Kemal Atatürk'ün ortaya koyduğu milli müdafaa ve bağımsızlık yolunda daha güçlü bir şekilde kenetlendiğini görüyor ve geleceğe umutla bakıyoruz”dedi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30