banner78
banner25

Devlet eliyle jest!

Edirne Valiliği bünyesinde bulunan AFAD’ta yapılan bazı harcamalar dikkat çekti.

Özelikle düzensiz göçmenlerin Türk-Yunanistan sınırında bulundukları süre içinde yapılan bazı harcamalar devletin imkanlarının nasıl pervasızca kullanıldığını bir kez daha gözler önüne serdi.

Yapılan harcama kalemlerinin sürekli olarak yüzlerce paket olması ve ara sıra mekanlarda öğlen yemekleri şeklinde olması şaşkınlık yarattı.Rakamların 2 ila 12 bin TL arasında değiştiği ve zaman zaman kişisel ağırlamalarında yapıldığı ödemelerde AFAD tarafından 100 bin TL’nin üzerinde bir harcama yapıldığı iddia edildi.

Yaptığımız araştırmada özellikle İl Müdürü sıfatı ile kurum başında bulunan Ali Altındal’ın 9 Mart 2020 tarihinde düzensiz göçmenlerin en yoğun olduğu zaman diliminde kurum çatısı altında çalışan 7 bayan personele 8 Mart Dünya Kadınlar günü anısına jest yaparak bir restoranda yemek aldığı ve yemeğin faturasını kuruma ödettiği açıkça ödeme listesinde görüldü.

Söz konusu yemek ile ilgili fotoğraflar sosyal medya hesaplarında paylaşılırken,il müdürü olarak anılan kişinin yemeği cebinden ödediği gibi bir algı yaratıldığı da paylaşımların altında yazan yazılardan anlaşıldı.

Paylaşımların ardından yaptığımız araştırmada ulaştığımız faturalandırma dökümünde söz konusu yemeğe ilişkin meblağın 831.50 TL olarak yazılması beklenen bir davranış olarak görüldü.Bilindiği gibi bu ve benzeri resmi kurumlarda bu tür yemek alımlarının yapılması ve faturalandırılması yasak.Ancak Valilik oluru ile bu ve benzeri harcamalar yasal hale getirilebiliyor ve geçerli bir sebep sunuluyor.

Öte yandan yine aynı kurum çatısı altında toplanan yardımların personel tarafından kutularından çıkartılarak yenilmesi ve çantalarda evlere götürülmesi yaptığımız araştırmalarda ulaştığımız belge ve bilgiler arasında yer alıyor.

Vatandaşların ihtiyaç sahiplerine özellikle düzensiz göçmen çocuklarına gönderdiği bisküvi,çikolata ve benzeri bir çok gıdanın açıldığı,çalışanların ofislerinde bu gıdaları tükettiği görüldü.

Bir iddiaya göre kurum müdürünün raporlu olduğu ancak kuruma ait aracı kendi aracı gibi kullanarak 7/24 hizmetinde tuttuğu ileri sürüldü.Yaşanan bunca olumsuzluğun kurumda bir başı boşluğa açıkça işaret ettiğini belirten bazı kesimler ise ilgililerin gerekeni yapacağını ifade ettiler.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30