banner78
banner25

Değirmendereli Adliyelerin kapatılmasını eleştirdi.
CHP Edirne Milletvekili Kemal Değirmendereli, Havsa, Lalapaşa ve Meriç adliyelerinin kapatılmaması yönünde ısrarcı olacaklarını bildirdi.
Değirmendereli, yaptığı yazılı açıklamada, ülkede 102 adliyenin kapatılması kararı ile 1 milyon 510 vatandaşın mağdur olacağını ifade etti. TBMM'de de konuyu dile getirdiğini vurgulayan Değirmendereli, Edirne'de 3 adliyenin kapatılması kararı ile 50 bin kişinin adliye hizmetlerinden mağdur duruma düşeceğini belirterek, şunları kaydetti:
''Havsa'nın 22 köyü ve 24 bin nüfusu, Edirne'ye 60 kilometre uzaklığında köyleri bulunmaktadır. Meriç ilçemiz Yunanistan sınırında, sınır ihlallerinin oldukça yoğun yaşandığı, insan kaçakçılığının etkin olduğu bir ilçemiz ve bağlandığı adliyeye 55-60 kilometre köyleri olan bir ilçemizdir.
Lalapaşa, Hamzabeyli sınır kapısına sahip, Bulgaristan hududunda, sınır ihlallerinin yaşandığı, dağ köylerinin olduğu ilçemizdir. Adliyelerin kapanması bütün ülkede olduğu gibi ilimizde de vatandaşlarımıza ekonomik yük getirmektedir. Geliri sınırlı olan, özellikle de tarım kesiminin mağduriyeti daha da artacaktır.''
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30