banner78
banner25

Cumhuriyet Edirne'de bir başka kutlandı!

Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Türk halkına en büyük mirası olan Cumhuriyet'in 98’nci yılı Edirne’de büyük coşku ile kutlarken Edirnelilerin özlenen bayram günlerini yaşadıkları görüldü. Havanın sıcak ve güneşli olması vatandaşları törenlerin yapılacağı Talatpaşa caddesi üzerindeki tören alanına yöneltti.

Çoluk,çocuk,yaşlı, genç çok sayıda vatandaşın geldiği tören alanında ellerindeki Türk bayrakları ile bayrama katılan çocuklar kortej geçişini büyük merakla izlediler.

Geçen yıllara oranla katılımın yüksek olduğu törenlerde Kamu kurum ve kuruluşlarına ait araçların geçişi sırasında adeta Cumhuriyet vurgusu yapıldı. Edirne Valiliği törenlerin büyük bir coşku ile kutlanması yönünde verilen talimat tam anlamıyla yerine getirildi.

Sabah ilk olarak Valilik binasında başlayan kutlama töreni Saat 10:00’da Talatpaşa caddesi üzerinde gerçekleşecek törenle devam etti.

Talatpaşa caddesi üzerindeki törenler Edirne Valisi Ekrem Canalp,Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Ciğanoğlu’nun tören aracına binerek katılanları araç üzerinden selamlaması ile başladı.

Edirne Belediye Bandosunun tören alanındaki yerini alması ile İstiklal Marşımız hep bir ağızdan okundu.

Tören programı dahilinde halka hitaben bir konuşma yapan Edirne Valisi Ekrem Canalp Cumhuriyetimizin sonsuza kadar hür yaşamasını belirtti ve “binlerce yıllık köklü geçmişe sahip aziz milletimizin tarihe vurduğu son mühür Türkiye Cumhuriyetinin 98. yaşını kutlamaya hepiniz hoş geldiniz. Milletimiz, memleketimiz, Cumhuriyetimiz, sonsuza kadar hür yaşasın. Bayramımız kutlu olsun.Sözlerime başlamadan önce bağımsızlığımızın sembolü Cumhuriyetimizi bizlere armağan eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere silah arkadaşlarını ve bir hilal uğruna canını, malını, evladını feda eden tüm vatan evlatlarımızı rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.Kıymetli Edirneliler,Sizlerden vatan sathımızın her bir köşesinde olduğu gibi burada da gururla dalgalanan şanlı bayrağımıza bir kez daha bakmanızı rica ediyorum. Eminim ki hepiniz ve hepimiz bayrağımıza her baktığınızda benim gibi tarifsiz duygular içerisine giriyorsunuz. Vatan gibi, bağımsızlık gibi, hürriyet ve özgürlük gibi. İşte bu duygular ve bu milli şuur bizleri bir arada tutuyor, geçmişimizi hatırlatıyor ve geleceğimize olan inancımızı perçinliyor. Bu al Bayrak; bin bir zorlukla kurduğumuz devletimizin bağımsızlığının sembolleştiriyor.İlelebet payidar kalacak Türkiye Cumhuriyeti Devleti kolay kurulmadı. Bu uğurda sayısız can feda edildi, sayısız vatan evladı şehit oldu, gazi oldu. Onlar bugün gölgesinde huzur bulduğumuz ay yıldızlı bayrağımıza kanlarıyla rengini verdi.Bu inanç ve duygularla, Cumhuriyetimizin nice 98 yıllar yaşamasını diliyor, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve aziz şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi şükran ve minnetle yad ediyorum. Cumhuriyet Bayramımız Cumhuriyetimizin bayramı hepimize kutlu olsun”dedi.

Konuşmanın ardından geçiş töreni okulların taşıdığı bayrak ve flamaların selamlanması ile devam etti.36 okulun öğrencilerinin geçişi ise renkli görüntülere neden oldu.Ellerinde bulunan Ay yıldızlı bayrağımızı sallayan çocuklar protokol tarafından uzun süre ayakta alkışlandı.

Edirne’de bulunan STK’lara ait araçlar ile resmi kurumlara ait araçlarda geçit töreninde büyük dikkat çekti.

54.Mekanize Tugay Komutanlığı’na bağlı askerler ile Jandarma Komutanlığına bağlı özel harekât timlerinin geçişleri sırasında yürüyüş kararı atılan adımlar eşliğinde söylenen “Her Türk asker doğar”, “Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez”, “Vatan Sana Canım Feda”, “Vatan,Şeref ,Vazife,Dürüstlük”sloganları ise vatandaşlar tarafından büyük alkış aldı.

Bir vatandaş ise törenler esnasında baygınlık geçirdi. Baygınlık geçiren vatandaşa 112 ekipleri müdahale etti.

Tören alanına güvenlik nedeniyle konulan bariyerler yüzünden ise çok sayıda çocuk töreni demir parmaklıklar arkasından izlemek zorunda kaldı.Daha önceki yıllarda sandalyelerin kondu alanda ise protokol araçlarının olması törenleri izlemek isteyen vatandaşlara engel olduğu görüldü.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30