banner78
banner25

Covid-19 mücadelesinde hayatını kaybeden eczacılar anıldı!

Edirne’de eczacılar, Kovid-19’dan yaşamını yitiren meslektaşlarını andı. Edirne Eczacı Odası Başkanı Eczacı Gürkan Kılıçcıgil, pandemide Edirne’de de iki eczacının Kovid-19 nedeniyle yaşamını yitirdiğini söyleyerek, “pandemide kaybettiğimiz tüm sağlık çalışanlarını rahmetle anıyorum” dedi.

Türkiye’de ilk Kovid-19 vakasının görüldüğü 11 Mart 2020 tarihinin ikinci yıldönümünde, Eczacılar Kovid-19’dan yaşamını yitiren meslektaşlarını andı.
Edirne’de Şifa Eczanesi önünde bir araya gelen Edirne Eczacı Odası Başkanı Eczacı Gürkan Kılıçcıgil, Türk Eczacıları Birliği Merkez Heyeti Üyesi Eczacı Cenk Kes ile Kurucu Oda Başkanı Eczacı Şükrü Ciravoğlu, Kovid-19’dan yaşamını yitiren meslektaşları için bir dakikalık Saygı Duruşu’nda bulundu.

Edirne Eczacı Odası Başkanı Eczacı Gürkan Kılıçcıgil, Türkiye’de ilk Kovid-19 vakasının görüldüğü 11 Mart 2020 tarihinden bu yana Edirne’de de iki eczacıyı Kovid-19 nedeniyle kaybettiklerini söyledi.
Kılıçcıgil, “Diğer sağlık çalışanları gibi biz eczacılarda kesintisiz sağlık hizmetini sağladık. Eczanelerimizde vatandaşlarımıza ilaca erişimini sağlamak için aynı şekilde azaltmak için ve sağlık danışmanlığını devam ettirmek için kesintisiz mücadele ettik. Tedbirler aldık. Ancak bu tedbirlere rağmen ülke çapında bugüne kadar 76 meslektaşımızı 24 eczane çalışanımızı ve 2 oda çalışanımızı maalesef bu pandemi de kaybettik. Bölgemizde de 2 kıymetli meslektaşımızı bu savaşta şehit verdik. Edirne merkezde eczanesi olan görev yapan eczacı Süreyya Zıkkınkurt ve Fikret Atılgan abimizi maalesef bu savaşta kaybettik. Başta Fikret Atılgan ve Süreyya Zıpkınkurt olmak üzere bu pandemi de kaybettiğimiz tüm sağlık çalışanlarını rahmetle anıyorum” dedi.

Kurucu Oda Başkanı Eczacı Şükrü Ciravoğlu, eczacıların meslek olarak çok zor bir dönemden geçtiğini söyledi.
Ciravoğlu, “Ülke olarak çok zor bir süreç geçirdik. Meslek olarak da oldukça riskli ve sıkıntılı bir dönemden geçtik. Çünkü bu mücadelede ön saflardaydık burada maalesef kaybettiğimiz arkadaşlarımız oldu. İçimiz yandı ama bu mücadeleye devam ettik elimizden geldiğince gerek üretim aşamasında gerekse hasta reçetelerinin karşılanması aşamasında canla başla çalıştık. Eczacılık mesleği olarak halkımıza hizmet vermeyi sürdürdük sonuçta hayatımızda iki seneyi verdik gibi bir ifade kullanmamızda olanaklı” dedi.

Türk Eczacıları Birliği Merkez Heyeti Üyesi Eczacı Cenk Kes, eczacıların bu dönemde her türlü zorluğa rağmen kesintisiz şekilde hizmet sunduğunu kaydetti.
Kes, “10 yıl Edirne eczacı odası başkanlığı yaptım akabinde 2 dönemdir de Türk eczacıları birliği merkez üyesi olarak görev yapmaktayım. Gerçekten de 2020 Mart ayı ile başlayan pandemi süreci tüm dünyayı etkilediği gibi ülkemizi de derinden etkiledi. Ve meslektaşlarımın ifade ettiği gibi hem camiamızdan hem de sağlık camiamızdan çok önemli kayıplar verdik. Ben o kayıplarımızı rahmetle anarken tüm yurttaşlarımızı da bu noktada meslektaşlarımızı rahmetle anmak istiyorum öncelikle. Tabii eczacılar bu dönemde çok önemli görev üstlendi. Ve sağlık hizmetinin olmazsa olmazı ilaç sunumunu kesintisiz bir şekilde 7/24 devam ettirdi. Hiçbir şeklide kapılarını kapatmadı. Her türlü zorluğa rağmen bu hizmeti sürdürdü. Maske dağıttı herhangi bir karşılık beklemeden ücretsiz maske dağıtımını sağladı elinden ne geliyorsa yapmaya çalıştı bundan sonraki süreçte de devletimizin olanakları ile birlikte sağlık bakanlığımızın koordinasyonu ile birlikte bu görevi sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.

Edirne’deki eczane çalışanları da pandeminin ikinci yıldönümünde yakalarına siyah kurdele takarak vefat eden eczacı ve eczane çalışanlarını andı.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30