banner78
banner25

Çocukların medya ve sosyal mecralarda yüzlerinin açık yayınlanmasının olumsuzlukları konuşuldu!

2016 yılında Edirne’de faaliyete geçen Edirne Çocuk Hakları Derneği son günlerde sosyal medya ve basın üzerinden yapılan çocuk istismarı konusunda toplantı düzenledi.Toplantıya dernek başkanı Dr.Ertuğrul Tanrıkulu,Yönetim kurulu üyeleri Nur Yılmaz Erçin ve Yusuf Aydın katıldı.

Edirne Tabipler Lokalinde düzenlenen basın toplantısında çocukların son günlerde ekranlar karşısında kullanımına yönelik hareketlerin arttığına ve bunun çocuklar üzerinde olumsuz etkiler yarattığına dikkat çekildi.Konu hakkında konuşan Dr.Ertuğrul Tanrıkulu “Son günlerde farklı mecralardaki medya organlarında çocuklara yapılan yardımlarla ilgili bazı paylaşımlar görmekteyiz. Özellikle sosyal medyada, herhangi bir kontrol mekanizması olmaksızın yapılan paylaşımlardan son derece rahatsız olduğumuzu belirtmek istiyoruz. Bu şekilde, çocukların haklarının istismar edildiğini düşünüyoruz”dedi.

Kimi zaman ebeveynlerin, kimi zaman yöneticilerin düşünmeden gerçekleştirmiş oldukları bu tür davranışların, çocukların kişiliğini dahi örseleyebilecek bir istismar olduğunu söyleyen Dr.Tanrıkulu “yapılan yardımlar, gerçekleştirilen kimi etkinlikler, çocukların suiistimal edildiği haberlere dönüşmüştür. Sosyal medyada paylaşılan, kimi iyilik hareketlerinde çocukların reklam nesnesine dönüştürülmeye çalışılmasını doğru bulmuyoruz. Ne kadar iyi niyetli olsa da bu tür paylaşımlarla çocukların kişilik hakları zedelenmektedir ve kesinlikle etik değildir”denildi.

Medyada kullanılan veya bir habere konu olan görseldeki çocuk objesinin mutlak surette yüzünün kapatılması gerektiğini belirten Nur Yılmaz Erçin ise; “Bazı yöneticilerin, yardımseverlerin ve derneklerin hediye verirken, o çocuklarla birlikte verdikleri görüntüleri doğru bulmuyoruz. Zira, bu şekilde söz konusu çocukların, ötekileştirildiğini ve bir şekilde ayrımcılığa uğradığını düşünüyoruz. Devletin koruması altındaki çocuklar hepimizin çocukları olduğuna göre sorumluluk da hepimizin”dedi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30