banner78
banner25

Cingöz "bir il'de iki farklı fiyat olmaz!"

Edirne’de iki odanın verdiği fiyat tarifesinden kaynaklı ekmek fiyatı vatandaşı düşündürüyor. Esnaf Odasının 200 gram ekmeğe verdiği 3 TL fiyata karşın Edirne Ticaret ve Sanayi Odasının 220 gram ekmeğe verdiği 3 TL ücret akıllarda soru işaretleri oluşturduğu gibi kafa karışıklığına da neden oldu. Vatandaş aradaki 20 gramın kimin kazancı olduğunu sorarken birçok vatandaşın ekmeğin gramajından çok fiyatı ile ilgilendiğini ortaya koydu.

Konu hakkında konuşan Edirne Esnaf ve Sanatkarlar Oda Başkanı Kemal Cingöz odalarına kayıtlı 35 kadar üyenin fırıncı esnafının fiyat tariflerinin kendilerinin belirlediğini belirterek bir il’de iki farklı tarifenin olmasının doğru olmadığını ve hoş karşılamadığını söyledi.

“Bir il’de iki farklı fiyat olmaz.”diyen Cingöz “Bir il’de tek fiyat olmalı. Ama sayın Ticaret Odasının meclisi, başkanının takdiri öyle uygun görmüşler öyle vermişler. Biz niye böyle verdik? Ben Türkiye genelini araştırdım, Türkiye genelinde şu an yüzde 50 veya 60 gibi i200 gram 3 TL, yani ekmeğin kilogramı 15 TL. Ben onun için verdim. Çünkü yarın yine Ticaret Odası tarifelerini uyarlarsa tekrar fiyat isteyecekler. Kaldı ki benden zaten 200 gramı 3.5 TL istediler ama ben dedim ‘olmaz’.bence ne fiyat olmalı ne gram olmalı. Zaten fiyat farkını doğuran gramajların farklı olması. Eğer gramajlar eşit olsa fiyatlarda otomatik olarak eşit olacak”dedi.

Pide fiyatlarına da değinen Cingöz “Pidede farklılık var yaptığım hesaplara göre ama çok fazla bir fark yok. Aslında ekmekte de çok fazla fark yok. Biri 200 gram diğeri 220 gram. Pidede de herhalde kilogram başına 26 veya 27 kuruş gibi kiloda fark ediyor. Yani bir ekmeğe yansıması 30 kuruş kabul etsek bir ekmeğe yansıması 10 kuruş olur”ifadelerini kullandı.

Ramazan ayı süresince

300 gram pide 5 TL, 350 gram pide 6 Tl’den satılacak.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30