banner137
banner25

Çıkırik son yolculuğuna uğurlandı!

Edirne’de 1960 yılında doğan ve dedesi ile babası gibi Kıyık semtinde bulunan Sveti Georgi kilisesi’nde din adamı olarak görev yapan evli ve iki çocuk babası Türk dostu Aleksandır Çıkırik yapılan anlamlı bir törenle bugün kilise bahçesinde özel izinle defnedildi.

62 yaşında hayata geçtiğimiz akşam geçirdiği kalp krizi sonrasında gözlerini yuman ve 20 yıldır Ortodoks ve Hristiyan aleminin sevilen ismi olan Çıkırik için bugün geniş katılımlı bir tören düzenlendi. Sabah saat 10:00’da başlayan törende dualar, ilahiler okundu taziyeler eşi Mariya Nikolaeva, oğlu Georgi Aleksandrov Çıkırik ve kızı Kristina Raykova

tarafından kabul edildi.

Ölümü tüm kentte büyük üzüntü yaratan Çıkırik için vatandaşlar “Edirne bir evladını kaybetti” yorumları yaparken, herkesle eşit ve hak çerçevesinde sohbet eden ve yardımsever kişiliği ile tanınan Papaz Çıkırik Kıyık semtinin de adeta sembol ismi olmuştu. Doğup büyüdüğü mahallede Türk arkadaşları ile top oynayan, ve koşturduğu kilisenin bahçesinde büyüyen ve sonrasında babası ve dedesi gibi rahip olan Çıkırik kilisenin büyük restorasyon sürecinde de adeta mekik dokuyarak ayağa kaldırılmasında büyük rol oynadı.

Kilisede düzenlenen tüm törenlerde Müslüman, Ortodoks ve Hristiyanların birlik ve beraberliği için dua eden ve her duasında Türk ve Müslümanlarında orada olduğunu düşünerek Türkçe konuşarak anlamalarını sağlayan Çıkırik’i çok sayıda arkadaşı, dostu ve yakınları cenazesine gelerek yalnız bırakmadı.

Törene Yunanistan ve Bulgaristan’dan gelen din adamlarının yanı sıra Bulgaristan’ın Ankara Büyükelçisi Angel Cholakov, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Kırcaali Belediye Başkanı Hasan Aziz, Bulgaristan Edirne Başkonsolosu Borislav Dimitrov, AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, İYİ Parti Edirne Milletvekili Orhan Çakırlar, Edirne Vali Vekili Sıdkı Zehin ve ETSO Başkanı Sezai Irmak ile Edirne Barosu Başkanı Gökhan Karakoç katıldı.

Törende Bulgaristan’ın Ankara Büyükelçisi Angel Cholakov,Cumhurbaşkanı Rumen Radev’in mektubunu okudu.

Defin işlemi düzenlenen tören sonrasında vasiyeti üzerine kilise bahçesinde gerçekleşti.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasını taşıyan kararname ile özel izin sonrası define ona verildi. Düzenlenen tören sonrası Müslüman komşuları,arkadaşları ve Ortodoks ve Hristiyan arkadaşları eşliğinde okunan dualar ve yapılan konuşmalarla Çıkırik sonsuzluğa uğurlandı.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30