banner137
banner25

CHP’den Ak parti’ye cevap!

Ak parti İl Başkanı Belgin İba’nın CHP İl Başkanı Fevzi Pekcanlı’nın sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşıma ilişkin açıklamasına cevap gecikmedi.

CHP İl Başkanı Fevzi Pekcanlı yaptığı paylaşımın arkasında olduğu ancak kaldırmasının Vali Ekrem Canalp’e olan saygısından olduğunu belirterek konuya açıklık getirdi.Pekcanlı parti il binasında bazı gazetecilerle bir araya gelerek açıklamalarda bulundu.

Köy yollarının bozuk olduğuna dair açıklamayı yaptığını ve fotoğraflarla paylaştığını belirten Pekcanlı “geçtiğimiz günlerde Edirne Büyükdöllük köyü üzerinden geçtiğimde köyün sonundaki yolun bozukluğuyla ile ilgili bir paylaşımda bulundum. Uzun süredir bu yol böyle. Geçtiğimiz yaz da yapılmasını bekledik. Mevsim itibari ile de gidiş geliş çok yoğun olacağı için öncellikle geceleri de böyle bir sıkıntı olmasın diye de bir paylaşımda bulundum. Çok ta yolları çekip paylaşan bir insan değilim. Dikkatleri buraya çekmek için böyle bir paylaşım yaptım”diyerek Ak parti yöneticilerinin birbirleriyle yarış içinde olduğunu ve kent içindeki yollarla hemen kıyaslamaya gittiklerini belirterek “mantık ötesi bir kıyaslama”cevabını verdi.

Kentte devam eden bir alt yapı çalışması olduğunu ve bunun rahatsızlığını kendilerinin de hissettiğini belirten Pekcanlı “defalarca söyledik. Edirne’de bir alt yapı çalışması var. Alt yapı çalışmasından dolayı yollarımız bozuk. Bizde bu rahatsızlığı hissediyoruz. Defalarca bu anlamda halkımızdan özür diledik. Bu Edirne tarihinin en büyük alt yapı projesi. Hem temiz içme suyu isteyeceğiz, hem kanalizasyonumuzun suyu rahat akıp gitsin isteyeceğiz, hem de yağmur suyu birikmesin isteyeceğiz. Bunları yaparken de hiçbir yeri kazmadan yapalım. Böyle bir teknoloji olsa zaten Edirne Belediyesi bunu yapardı”cevabını verdi.

Ak parti İl başkanı Belgin İba’nın basını karşısına alarak toplantı yapamadığını belirten İl Başkanı Pekcanlı “Edirne’deki yolların bozukluğuyla alakalı hiçbir çalışma olmayan köy yolları ile kıyaslanması mantık ötesi bir şey.Keşke il başkanı da basın toplantısı yapsa sizlerde bu soruları sorsanız. Bu yol ile bu yol kıyaslanır mı diye. Sağ olsunlar onlar daha çok gündeme getirdiler. İnşallah o yollar bir an önce olur. Bizde vesile olmuş oluruz.

Yaklaşık 1 saat sosyal medyamda paylaşımda bıraktım. Oradan geçtiğimde orada yazıp paylaştım. Daha sonra fotoğrafları valimize illetim. Valimiz gündemde olduğunu havalar ısınınca yapılacağını söyledi. Bir il başkanı veya vatandaş olarak ben amacıma ulaştım. Valimiz yollar yapılacak dedikten sonra bu paylaşımı orada tutmanın bir mantığı yok. Ben gerekli yere fotoğrafları ile atmışım”ifadelerini kullandı.

Ak parti İl Başkanı Belgin İba’nın bir kadın ve Edirneli olması hakkında destek beklediklerini ancak destek olması gereken konularda destek olmadığını aktaran Pekcanlı “Ak Parti Edirne İl Başkanı bunu gündeme getirmesi güzel, Edirne’deki yolları da gündeme getirmesi güzel. Edirneli bir il başkanından Saroz körfezi ile ilgili bir görüş bugüne kadar duymadık. Süloğlu Geçkinli bölgesinde 7 bin 500 dönüm civarında açık işletmeye kömür ocağına ruhsat çıkarılmaya çalışılıyor. Bununla ile ilgili bir yorum gelmedi. Bir kadın olarak İstanbul sözleşmesinin fesih edilmesi ile alakalı bir yorum gelmedi. Gübre fiyatları ile ilgili bir yorum gelmedi. Bu yollarla geldiyse, ufakta olsa biz amacımıza ulaşmışsak demek ki kendileri neden her şeye balıklama atlıyorlar ben anlamış değilim. Ben orada AK Parti’ye falan bir şey söylemedim. Vali, Özel İdare genel sekreteri, Yol şube müdürü diye 3’ünün ismini yazarak bu iletiyi paylaştım. Valimizle görüşmemden sonra zaten iletiyi kaldırdım. AK Parti’den bunla ile ilgili savunması geliyor”şeklinde konuştu.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30