banner78
banner25

CHP; Valiliğin afiş kararını merak ediyor?

Edirne CHP İl Başkanı Fevzi Pekcanlı “128 milyar dolar nerede?” afişinin ardından başlayan polemiğin devam ettiğini ve asılan her türlü materyali yasaklayan bir yazı ile sadece CHP’nin üzerine gelindiğini kaydetti.

Parti olarak sorulan sorulardan birilerinin rahatsız olmaya başladığını ve astıkları afişleri yasaklamak adına CHP’ye özel hukuk dışı bir takım uygulamalar yapıldığını belirtti.

Partisinin il binasında düzenlediği basın toplantısı ile gelişmeleri aktaran İl Başkanı Pekcanlı “son bir haftadır afiş krizi aldı başını gitti. CHP il ve merkez ilçe başkanları olarak afişle ilgili mücadeleyi vermeyi, 128 milyar doların nerede olduğu ile ilgili soruları sormaya devam edeceğiz. Ana muhalefet partisi temsilcileri olarak sorma hakkı bizde olduğu için Türkiye’de eşgüdümlü böyle bir çalışma başlatıldı. Merkez Bankası kaynaklarında olması gereken 128 milyar doların nerede olduğunu soruyoruz. Sorularımız cevap bulmaya yavaş yavaş başladı. Biz daha duyduklarımızla ikna olmadık. Bununla ilgili mücadelemiz yasal çerçevede devam edecek”dedi.

Yaşanan süreci ve gelinen noktayı anlatan Pekcanlı “geçtiğimiz hafta afiş krizi ilk Cuma günü başlamıştı. Edirne il örgütünün astığı afişler toplatıldı. Toplatılma gerekçesini tüm Türkiye görerek güldü. Afişlerin toplatılmasıyla ilgili savcılık kararını Edirne Sulh Ceza Mahkemesi’ne itirazımızı yaptık. Bir iki gün içinde netleşecek. Sulh Ceza mahkemesine itirazımızdan sonra savcılık kararı olduğu için parti binamıza başka bir afiş asmadık. Parti binamıza “128 dolar nerede?” diye bir pankartımız oldu. Bir gece saat 02.00 civarında emniyetten arandım. Aynı savcılık kararının devamı niteliğinde buradaki pankartımızı da söktüler. Ertesi gün sadece “128” yazısını astık. Yaptığımız her şey yasal çerçevede. “128” yazısına da 12 saat dayanabildiler. Yazı valilik kararı ile kaldırıldı. Biz dün Edirne İdare Mahkemesi’ne bu karara da itirazda bulunduk. Edirne Valiliği’ne de aldıkları kararın yanlış olduğunu, Valilik makamından bize tebliğ edilen pandemi kuralları çerçevesinde bu yasaklarla siyasi partilerin bir ilişkisinin olmadığını söyleye söyleye dilimizde tüy bitti. “128” yazısı iftar saati Edirne Emniyet Müdürlüğü güvenlik şubeden ekipler gelip kaldırdı.Bakıyoruz ki Edirne’de işin çıkış noktası “128 milyar dolar nerede?” afişinden sonra sadece bizim afişler takip ediliyor. Edirne’de diğer siyasi partilerde siyasi sloganlar farklı yazılar her şey var. Valiliğe bunlara neden müdahil olmuyorsunuz diye sorduk. Dün saat 14.00’te bu dilekçeyi verdik. Şu ana kadar diğer siyasi partilerdeki afiş ve pankartlarla ilgili herhangi bir işlem yapılmadı. O zaman CHP’ye özel hukuk dışı bir uygulama bu. Yasaların bize tanıdığı bütün imkanları kullanacağız. “128 milyar dolar nerede?” sorusunu sormaya devam edeceğiz”dedi.

CHP Merkez İlçe Başkanı Avukat Burak Güngörmedi ise yaşanan gelişmeleri hem bir hukukçu hemde merkez ilçe başkanı olarak değerlendirdi.Yasağın sadece kendi partileri ile ilgili alındığını bildiklerini belirten Güngörmedi “diğer partilerin il binasındaki afiş, pankart ve posterlerin kaldırılmasıyla ilgili valiliğe 22 saat önce dilekçe sunduk. Bize iki üç saat içinde yasak kararı aldırıp polis memurların gönderip afişimizi söktüren valilik, 22 saattir dilekçemize ne bir cevap verebildi, ne de bir işlem yapabildi. Hukuka aykırılık halen devam ediyor. Biz burada 128 milyar doları çaldınız,çırptınız demiyoruz. Çok basit bir soru soruyoruz. “128 milyar doları nerede?” Bu bizim vatandaşımızın parası. Biz siyasi partiler olarak bunu sormazsak görevimiz nedir?”ifadelerini kullandı.

Edirne Valiliği tarafından afişlerin sökülmesine yönelik kararı hangi kanun ve maddesine dayanarak çıkarttıklarını merak ettiklerini belirten CHP Merkez İlçe Başkanı Burak Güngörmedi “hangi kanundan atıfta bulunarak bu yasağı çıkarttı, hukukçu olarak bunu anlamış değilim. Dayanmış olduğu maddeler 2911 sayılı toplantı gösteri yürüyüş kanunu, 5442 sayılı il idaresi kanunu. Ben bu kanunların tüm maddelerini okudum. Edirne Valiliği’ne yasaklama kararı verecek tek bir madde yok. Biz CHP olarak hukuki çizgiden hiçbir zaman çıkmadık, çıkmayacağız. Bizlerin ve tüm vatandaşların hakkını aramaya devam edeceğiz”dedi.

Fevzi Pekcanlı, “Edirne’de bize uygulananın aynısı billboardlara da uygulanması lazım. Yarın öbür gün üç harfli marketler broşür dağıtmaya kalkarsa valilik müdahale edebilecek mi. bu da yasak. Broşür, el ilanı her şey yasak diyorlar. Demek ki bu uygulama sadece bize özel bir uygulama.

İktidar partisinden diğer partilere kadar Valilik bize yaptığı uygulamayı diğerlerine yapabilecek mi, ben de bunu soruyorum” dedi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30